kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Mayıs 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Barzani'den DTP heyetine ret

CİHAN
Yeni Haber
Irak'ın kuzeyindeki bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesut Barzani, bölgede temaslarda bulunan Demokratik Toplum Partisi (DTP) heyetine rendevu vermedi.

DTP Grup Başkanı Ahmet Türk ve beraberindeki heyet Irak'ın kuzeyinde devam eden temasları çerçevesinde bugün geldikleri Erbil kentinde Mesut Barzani ile görüşemediler. Heyet, dün Süleymaniye'de Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani tarafından kabul edilmişti.

Randevu talepleri sonuçsuz kalan heyet ilk olarak bölgesel Parlamento Başkanı Adnan Müftü ile görüştükten sonra Erbil'in Selahattin kentine geçti. Türk heyeti, burada Irak Kürdistan Demokrat Partisi (IKDP) piloy büro üyeleri ile bir araya gelerek öğle yemeyi yedi.

DTP Grup Başkanı ve Mardin Milletvekili Ahmet Türk, Dış İlişkilerden Sorumlu Eşbaşkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, DTP Eşbaşkan Yardımcısı Kamuran Yüksek, DTP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan ve DTP Muş Milletvekili Nuri Yaman'dan oluşan heyettin, Mesut Barzani ile görüşme talebi Barzani'nin yabancı heyetler ile görüşmesi olduğu gerekçesiyle reddedildi.
Cihan Haber Ajansı'na bilgi veren bir IKDP yetkilisi ise DTP yetkililerinin 27-28 Nisan için randevu taleplerinin kabul edildiğini, fakat Türk tarafının bu görüşmeye yoğun işlerini gerekçe göstererek gelmediğini açıkladı. Yetkili, "Sayın Mesut Barzani'nin bugün yabancı misafirler parti teşkilatları ile daha önceden belirlenen program ve randevuları olduğundan DTP heyetine randevu verilemedi" açıklamasını yaptı.

DTP heyetinin bölgedeki temaslarını tamamlayarak yarın Türkiye'ye dönmesi bekleniyor.