kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Mayıs 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Bomba şakası, uçağa rötar yaptırdı

Yeni Haber
Adana'dan İzmir'e giden özel bir hava yolu şirketine ait uçak, uçuşa hazırlanırken, bir yolcunun ''bombayı nereye koyayım'' demesi üzerine boşaltılarak güvenlik araması yapıldı, uçuş yarım saat rötarlı gerçekleşti.

Alınan bilgiye göre, saat 08.50'de İzmir'e gidecek olan uçak, yolcularını aldıktan sonra uçuş için piste hareket etti. Bu arada ismi açıklanmayan ve 65 yaşlarında emekli albay olduğu belirtilen bir yolcu ile hostes arasında tartışma çıktı.

Elindeki su şişesini el bagajı bölümüne koymak isteyen yolcuyu ''Şişeyi güvenlik açısından oraya koyamazsınız'' diye uyaran hostes, ''Bir su şişesinden ne olacak. Bombayı nereye koyalım o zaman'' cevabını alması üzerine durumu pilota bildirdi.

Pilot, kuleye haber vererek, diğer yolcuların güvenliğini sağlamak maksadıyla uçağı terminale geri döndürdü.

Polis eşliğinde uçaktan indirilen tüm yolcular tekrar güvenlik aramasından geçirildi. El bagajları da aynı şekilde x-ray cihazından geçirilerek kontrol edildi.

Bu sırada polis tarafından ''güvenlik odası''na alınan yolcunun, ''bir su şişesi yüzünden beni sinirlendirdi. Ben de şaka yapmak istedim. Ciddiye alacağını bilemezdim'' diyerek kendini savunmaya çalıştığı öğrenildi. Bu arada güvenlik kontrolünden geçen bazı yolcuların, gecikme nedeniyle hem kabin görevlisine hem de emekli albaya tepki gösterdiği belirtildi.

Gerekli kontrollerin ardından yolcuların yeniden bindiği uçak, saat 09.30'da İzmir'e havalandı. Pilotun ''uçuş güvenliğini tehlikeye düşürebileceği'' ihtimali üzerine ''şaka'' yaptığını savunan yolcunun uçağa alınmadığı bildirildi.

Pilot ve kabin görevlilerinin bildirimi üzerine gözaltına alınan yolcu, adliyeye sevk edildi.

AA