kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Mayıs 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

İlk adımını 21 yaşında attı

Yeni Haber
Manisa'nın Saruhanlı ilçesinde, doğuştan ellerini ve ayaklarını kullanma güçlüğü çeken genç kız, 1 yıl süren fizik tedavi ve rehabilitasyon sürecinin ardından yürümeye başladı.

Saruhanlı'nın Koldere beldesinde yaşayan ve doğuştan ellerinde ve ayaklarında rahatsızlık olduğu için yürüyemeyen, bu nedenle okula da gidemeyen Belgin Ece (21), AA muhabirine Saruhanlı Bircan Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezinde 1 yıl süren tedavinin ardından ilk adımlarını atmanın heyecanını ve sevincini yaşadığını anlattı.

Tedavinin başarılı olmasının ''hayatla yeniden barışmasını'' sağladığını belirten Belgin Ece, şöyle dedi:

'' Artık ben de yürüyebiliyorum, çok mutluyum. Yıllarca hayata küsmüş, içime kapanmıştım. Hep hayattan dışlandığımı sanıyordum. Bu yüzden ilköğretim okuluna bile gitmedim. Şimdi hem yürümeyi hem de okuma yazmayı öğrendim. Beni hayata bağlayan ve bana arkadaş gibi davranan bütün öğretmenlerime teşekkür ediyorum. Onların hakkını nasıl öderim bilmiyorum.''

Kurumun Müdürü Aşkın Nehir ise Belgin'e 1 yıl boyunca fizik tedavi, sosyal gelişim ve özel eğitim dersleri verdiklerini kaydederek şunları söyledi:

'' Belgin'in rahatsızlığını öğrenip evlerine ziyarete gitmiştik. Hayata küsmüş, kimseyle konuşmayan içine kapanık, kendi halinde genç bir kız vardı karşımda. Özrü nedeniyle yürüyemiyor, kollarını kullanmakta güçlük çekiyordu. Yapılan test sonucunda hafif düzeyde zihinsel gelişim yetersizliğinin de bulunduğu tespit edildi. Ancak biz yılmadık, onu hayata bağlamak için 1 yıl boyunca disiplinli bir eğitim verdik. Ne mutlu ki çabalarımız boşa çıkmadı. Belgin yürümeye başladı, okuma ve yazma öğrendi, hatta bilgisayar kullanmaya bile başladı. Bizler de en az Belgin kadar mutluyuz.''

AA