kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Mayıs 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
İSTANBUL - DOLMABAHÇE

Direksiyonu kilitlenen otobüs ağaca çarptı

Erdoğan YAPIK - Mustafa KAYA / SABAH
Yokuş aşağı inen İETT otobüsünde can pazarı yaşandı. Tıklım tıklım dolu araçta biri ağır 17 kişi yaralandı. Şoför, "Açık bir cep telefonu direksiyonu kilitlemiş olabilir" dedi..
İLİŞKİLİ HABERLER
Direksiyonu kilitlenen otobüs ağaca çarptı
İstanbul Beşiktaş'ta faciadan dönüldü. Taksim- Sarıyer hattında çalışan İETT otobüsü, dün sabah 08.00'de Taksim'den Beşiktaş istikametine doğru yola çıktı. Ancak Beşiktaş İnönü Stadyumu'nun yanındaki Toprak Yolu caddesinden Dolmabahçe'ye indiği sırada otobüsün direksiyon ve fren sistemi kilitlendi. Şoför Erhan Özelçi'nin tüm çabalarına rağmen kontrolden çıkan otobüs, Dolmabahçe'ye dönen virajda karşı şeride geçip, bir ağaca hızla çarptı. Tamamen dolu olan otobüste tam bir can pazarı yaşandı. 17 yolcunun yaralandığı kazanın ardından olay yerine çok sayıda ambulans ve polis ekibi sevk edildi.

BİRİNİN DURUMU AĞIR
Yaralılardan Elif Selçukoğlu, Büşra Karaca, Fırat Mücahit, Kadir Şimşek, İlker Yargı, Emine Çevik, Çelik Olcay, Ayşe Özdoğan ve Yağmur Özdağan, Taksim İlkyardım ve Eğitim Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Harun Atasavun, Ruşen Alvu, Haluk Sedek, Yeter Görür, Emine Ülkü, Gül Taruk, Aslı Çelebi ve Özbek asıllı Dilfuza Saitava, Şişli Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü. Yaralılardan 50 yaşındaki Elif Selçukoğlu'nun durumunun ağır olduğu bildirildi. Gözaltına alınarak Beşiktaş Polis Merkezi'ne götürülen İETT şoförü Erhan Özelçi, Adli Tıp Kurumu'nda alkol muayenesinden geçirildi. Özelçi gazetecilere kazayı "Bir anda direksiyon kilitlendi. Ne olduğunu anlamadım, kayarak ağaca çarptım. Açık bırakılan bir cep telefonu sistemi kilitlemiş olabilir'' şeklinde anlattı.
Haberin fotoğrafları