kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Mayıs 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Bir Ahırkapı geleneği hıdrellez

Bahar mevsimini müjdeleyen Hıdrellez, bu yıl da coşkulu ve renkli bir şenlikle kutlandı. Dilekler dilendi, şarkılar söylendi, ateşler yakılıp üstünden atlandı..
Bir İstanbul geleneği haline gelen ve her yıl mayıs ayında Cankurtaran'ı şenlendiren Hıdrellez şenlikleri bu yıl da İstanbulluların akınına uğradı. Baharı karşılama amaçlı bir sokak etkinliği olan "Ahırkapı'da Hıdrellez Şenliği" bu yıl 9 yaşına bastı. Geçen yıllara göre daha yoğun katılım gözlenen Ahırkapı Hıdrellez Şenlikleri, renkli görüntülere sahne oldu. Ahırkapı ve civar sokaklar, konserler, bahara özgü yiyecek ve içeceklerinin satıldığı tezgâhlar ve çalgıcılarla şenlendi. Sokaklar yine "umudeden", "iyi şeyler dileyen" ve bir akşamlığına da olsa kendini davulların, zurnaların, trompetlerin, zillerin, kemanların ve teflerin ritmine terkedip, şıkır şıkır oynamaya "azimli" binlerce insanla doldu.

ATEŞLER YAKILDI
Saat 19.00'da Roman orkestralarının eşliğinde başlayan şenlikler, turistlerin de ilgisini çekti. 5 ayrı noktada yapılan etkinliklere Ahırkapı Büyük Roman Orkestrası, Ahırkapı'lı Pire Mehmet ve Roman Orkestrası, Buzuki Orhan Osman ve Balkan Topluluğu, Göksenin İleri, Koçani Orkestra, Lüleburgazlı Küçük Hasan ve Tamer Kum, Makedon Folk Orkestrası, Mısırlı Ahmet Ritim Akademisi katıldı. Şenlikler gece yarısı hıdrellez ateşlerinin yakılmasının ardından sona erdi.
Haberin fotoğrafları