kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Mayıs 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Sağlık Turu

İlik naklinde sınırlar kalkıyor
EGE
Üniversitesi Pediatrik Kemik İliği Nakil Ünitesi'nin Avrupa Kemik İliği Birliği'nden aldığı akreditasyonla hastalar, kardeşleri dışında yurtiçi ve yurtdışında da uygun donör bulma şansı elde etti. Ünite sorumlusu Prof. Savaş Kansoy, "Gelişmiş ülkelerde kardeş donörü olmayan hastalar için uygun kemik iliği kökhücre bulma şansı yüzde 80'e yükselmiştir" dedi.

Kirli hava kellik riskini artırıyor
İNGİLİZ
bilim adamları yaptıkları araştırmada, havası kirli ve zehirli kimyasallar içeren yerlerde yaşayanların kellik riskinin havası temiz yerlerde yaşayanlara göre fazla olduğunu ileri sürdü. Araştırmada, "Kirli hava içindeki toksinlerin saç kıllarının büyümesini engellediği, proteinleri üreten mekanizmayı bloke ettiği tespit edildi" denildi.

Sağlıklı beslenmenin zararları!
DÜNYA Sağlık Örgütü tarafından yapılan bir araştırma, abur cuburlar kadar çok sağlıklı beslenmenin de insana yarardan çok zarar verdiğini ortaya çıkardı. Sağlıklı olduğuna inanıldığı için insanların daha çok lif içeren gıdalar alıp yağ içerenlerden uzak durduğuna dikkat çekilen araştırmada, "Bu tarz beslenme vitamin eksikliğine ve 5 yaş altı çocukların büyümesine engel olabilir" denildi. İnsanların tek yönlü değil çeşitli ama dengeli beslenme programı izlemesi tavsiye edildi.