kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Mayıs 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
05 Edi' ismiyle ünlenen Bozukluoğlu, 2002'de 12 kez birinci seçilip, 150 milyar lira kazanmıştı.

'05 Edi' 10 günlük Can bebeğini yitirdi

Neslihan KESKİN - Gökay USANMAZ SABAH
BBG'nin Edi'si ile eşinin tüp bebek yöntemiyle doğan bebekleri anne karnındayken "tüberküloz" kaptığı anlaşılamayınca öldü..
Bir döneme damgasını vuran "Biri Bizi Gözetliyor" adlı yarışma programının şampiyonlarından Edi Bozukluoğlu ile Serpil Buluç, 5 yıl önce nikâh masasına oturdu. Ancak çift, bir türlü bebek sahibi olamadı. Bunun üzerine İstanbul Beşiktaş'taki bir tüp bebek merkezine gitti. Burada Jinekolog Doktor Münip Berberoğlugil, laparoskopi yöntemiyle operasyon yaptı. Alınan numunelerin gönderildiği patoloji laboratuvarı, anne adayının akciğer tüberkülozu olup olmadığının araştırılması gerektiğini rapor edip, doktor Berberoğlugil'e iletti. İddiaya göre doktor Berberoğlugil raporu gözardı edip, anne adayına tüp bebek tedavisine yönelik ilaç ve iğneler uyguladı. Ancak uygulama sonuç vermedi.

558 BİN YTL'LİK DAVA AÇTI
Bunun üzerine Edi ile eşi, başka bir tüp merkezine gitti. Burada ikinci kez denenen tüp bebek yöntemi sonuç verdi ve genç kadın, hamile kaldı. Hamileliğinin ilk gününden itibaren iştahsızlık, halsizlik, aşırı terleme ve kanama şikâyetleriyle karşı karşıya kalan anne adayının bu süreçte "tüberküloz" olduğu teşhis edilemedi. 21'inci haftada kanama şikâyeti ile hastaneye kaldırılan Serpil Buluç Bozukluoğlu, kan kaybı nedeniyle hamileliğini yatarak geçirmek zorunda kaldı. Tüm tetkiklerde bebeğin gelişiminin iyi olduğu belirlendi. Doktoru anne ve bebeğin hayatını riske atmamak için doğumun başka bir hastanede yapılmasına karar verdi. Özel bir hastaneye yatırılan anne, 21 Ocak günü oğlu Can'ı dünyaya getirdi. Ancak 5 gün sonra anne, bu kez şiddetli baş ağrısı şikâyetiyle doğum yaptığı hastaneye başvurdu. İki kez çekilen MR'ın ardından ise tüberküloz ve menenjit teşhisi konuldu. Can, henüz 10 günlükken tüm müdahalelere rağmen yaşama veda etti. Evlat acısıyla yıkılan Edi ve eşi, bebeklerinin ölümünden sorumlu tuttukları Berberoğlugil ile görevli olduğu tüp bebek merkezine 58 bini maddi 558 bin YTL'lik tazminat davası açtı. Dr. Berberoğlugil ise, "Benim sorumluluğum yok. Benden önce çok doktor gezmiş, sonra da başka hastanede tüp bebek yöntemiyle hamile kalmış. Ben doğum doktoru olarak gerekli ilgiyi gösterdim" dedi.
Haberin fotoğrafları