kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Mayıs 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
AMERİKAN AP haber ajansı, terör örgütü PKK'nın İran'da faaliyet gösteren kanadı PJAK'ın operasyonda yıkılan kamplarına girdi.

Sızma ihtimaline karşı sınırda 'kırmızı alarm'

Mürsel ACAY
Son hava harekâtlarıyla ağır darbe yiyen PKK'nın Kuzey Irak'tan sızarak eylem yapma olasılığına karşı sınır takviye güçlerle kontrol altına alındı..
İLİŞKİLİ HABERLER
Sızma ihtimaline karşı sınırda 'kırmızı alarm'
Türk jetlerinin, terör örgütünün Kuzey Irak'ta bulunan ana karargâhını vurduktan sonra sınırda 'kırmızı alarm' verildi. Son bir haftada 2 kez düzenlenen hava operasyonunda büyük darbe alan terör örgütünün misilleme yapmak üzere Türkiye'ye eleman gönderme ihtimaline karşı sınırdaki birlikler 24 saat sınırı gözlüyor. Sınıra ayrıca takviye kuvvetler gönderildi. Havaların ısınmasıyla birlikte Kuzey Irak'taki mağaralardan çıkarak eylem yapmak için Türkiye'ye sızmaya çalışan terör örgütü PKK mensuplarına, geçiş yollarını tutan güvenlik güçleri imkân tanımıyor. Sınır boylarında gerçekleştirilen operasyonlar ile terör örgütüne her gün yeni bir darbe vuruluyor.

TERMAL KAMERAYLA GÖZETLEME
Teröristlerin sızma ihtimaline karşı özellikle Hakkâri'nin Şemdinli, Yüksekova ve Çukurca sınır kesimi ile Şırnak'ın Beytüşşebap, Uludere ve Silopi sınır kesiminde birliklerde 'kırmızı alarm' verildi. Gündüz kobralar sınırda keşif uçuşları yaptı. Gece de Mehmetçik sınırı termal kameralarla gözetliyor. Özel birlikler takviye olarak sınır kesimine gönderilirken bir yandan da birliklere mühimmat ve malzeme gönderiliyor. Dün sabah sınır kesiminde konuşlu bulunan birliklere prefabrik yapılar gönderildi. Sabah erken saatlerde yine Hakkâri'den kalkan kobralar sınır kesimine yöneldi. Helikopterler yaklaşık 2 saat keşif uçuşu yaptıktan sonra üslerine geri döndü. Şırnak 23. Sınır Jandarma Tümeni'nden Sikorsky helikopterlerde sınır kesimine gün boyu mühimmat taşıdı. Terör örgütünün metropol kentlerde eylem yapmak üzere bombacı elemanlarına Türkiye'ye sızmaları yönünde talimat verdiği bilgisi üzerine de tüm sınır kesimi sıkı kontrole alındı.
Haberin fotoğrafları