kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Mayıs 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

İnsan Hakları Komisyonu Siirt ve Hakkari'ye gidiyor

Yeni Haber
Nevruz'da yaşanan olaylar nedeniyle Van'da incelemelerde bulunan Meclis İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu'nca oluşturulan heyet Perşembe günü de Siirt ve Hakkari'de incelemelerde bulunacak.

Nevruz bayramı nedeniyle Van, Siirt ve Hakkari'de yaşanan olayları mercek altına alan Meclis İnsan Hakları'nı İnceleme Komisyonu, Van'da yaptığı temasların ardından 8-9 Mayıs tarihlerinde de Siirt ve Hakkari'ye giderek, olaylarla ilgili görüşmelerde bulunacak. Meclis İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Zafer Üskül, komisyon üyeleri Diyarbakır Milletvekili Abdurrahman Kurt, Yozgat Milletvekili Mehmet Ekici, İstanbul Milletvekili Çetin Soysal ve Diyarbakır Milletvekili Akın Birdal'dan oluşan heyet, DTP'nin Nevruz olaylarından sonra sık sık hükümetin görevden alınmasını istediği Siirt Emniyet Müdürü ile valiyle de görüşerek, olaylar hakkında bilgi alacak. Heyet, DTP'nin, emniyet güçlerinin Nevruz olayları sırasında aşırı güç kullandığı iddiasını da araştıracak.

Siirt ve Hakkari'deki incelemelerin ardından da heyet, Nevruz olaylarına ilişkin raporunu hazırlayarak komisyona sunacak.

(ANKA)