kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Mayıs 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Haber Turu

DTP'li Türk Talabani ile görüşecek
Milli Güvenlik Kurulu'nun tavsiye kararı uyarınca Irak'ın kuzeyindeki bölgesel yönetimle hız kazanan diplomasi trafiğine DTP de katıldı. DTP Grup Başkanı Ahmet Türk başkanlığındaki heyet bugün Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani ile görüşmek üzere Süleymaniye'ye gidiyor. Bu arada DTP, olası bir kapatmaya karşı alternatif partinin söz konusu olmadığını bildirdi. DTP, Mustafa Avzit tarafından kurulan Barış ve Demokrasi Partisi'yle ilgileri bulunmadığını açıkladı.

Madımak müzesine CHP para bulacak
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın önce müze olmasını savunduğu, daha sonra da "Bütçem yetersiz, kamulaştıramıyoruz" diyerek geri adım attığı Madımak Oteli müze projesine ilişkin CHP devreye girdi. CHP, Alevi derneklerle birlikte müze için gerekli parayı toplamak için çalışmalara hız verdi CHP İstanbul milletvekili Mehmet Sevigen, gerekli parayı CHP'nin bulacağını belirterek, "Çeşitli derneklerle bir araya geleceğiz. Onların adına bir hesap açtıracağız" dedi.

Kolu kırılan gazeteciden suç duyurusu
1
Mayıs'ta göstericilere yapılan müdahale sırasında çalıştığı Cumhuriyet gazetesinin bahçesinde kolu kırılan gazeteci Ali Deniz Uslu ile Esra Açıkgöz, suç duyurusunda bulundu. Uslu açıklamasında "Bir daha böyle şeylerin yaşanmamasını temenni ediyorum" dedi. Geçen yıl 1 Mayıs'ta polisten dayak yediğini belirten Cumhuriyet gazetesi muhabirlerinden Alper Turgut da "Suç duyurusunda bulundum, orantılı müdahale yapıldığı belirtilerek sonuç çıkmamıştı" dedi.

Yeni Şafak'a kurşun futbol magandasından
YENİ
Şafak gazetesine önceki gece yarısı kurşun isabet etti. 8 gazete çalışanının yere yatarak yara almadan kurtulduğu olayın ardından gazetenin güvenlik görevlisi, polise, TEM Otoyolu'ndan geçen bir araçtan silahla 5 el atış yapıldığını, bunlardan birinin binaya isabet ettiğini söyledi. Polis, 5 adet boş kovan buldu. Boş kovanların aynı tabancaya ait olduğu belirlendi. Kovanlar incelenmek üzere Kriminal Şube Müdürlüğü'ne teslim edilirken, kurşunun maç galibiyetini kutlamak isteyen bir kişinin tabancasından çıktığı ileri sürüldü.