kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Mayıs 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Köşk'ten "Mehmet Emre Gül" açıklaması

Yeni Haber
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, küçük oğlu Mehmet Emre'nin, 2006 yazında, Dışişleri Bakanı Ali Babacan'ın ailesine ait Ali Babacan Tekstil Firması'nda 24 gün bilfiil çalıştığını ve firmanın Mehmet Emre'yi çalıştığı dönemde sigortalı yaptığını belirtti. Gül, "Mehmet Emre Gül'ün, yeni sosyal güvenlik düzenlemesinden etkilenmemesi amacıyla, sanki kanun yürürlüğe girmeden hemen önce çalışmadan sigortalı yapılmış gibi gösterilmesi büyük bir haksızlıktır" dedi.

Cumhurbaşkanı Gül yaptığı yazılı açıklamada, bazı basın yayın organlarında bir süredir yer alan, küçük oğlu Mehmet Emre Gül ile ilgili haber ve yorumları üzüntüyle izlediğini belirtti. Oğlu Mehmet Emre'nin, derslerinde son derece başarılı bir öğrenci olduğunu ve yaz döneminde okullar kapandığında, tatil yapmak yerine kendi arzusuyla çalışmayı tercih ettiğini ifade eden Gül, "2006 yazında da, Dışişleri Bakanı Ali Babacan'ın dedesinin ismini taşıyan Ali Babacan Tekstil Firması'nda 24 gün bilfiil çalışmıştır ve bunun pek çok tanığı mevcuttur" dedi. Firmanın bütün iş dünyasında bilinen en belirgin özelliklerinden birinin kayıt ve vergi konusundaki aşırı hassasiyeti olduğunu vurgulayan Gül, firmanın bu anlayış çerçevesinde Mehmet Emre'yi de çalıştığı dönemde sigortalı yaptığını belirtti. Gül, "Kayıt dışı işlem yapmamaya büyük özen gösteren bu yaklaşım, aslında takdir edilmesi ve örnek alınması gereken bir davranıştır" dedi.

İki yıl önce açık ve şeffaf şekilde gerçekleşen bir sigortalılık işleminin gündeme getirilmesinin ve Mehmet Emre Gül'ün, yeni sosyal güvenlik düzenlemesinden etkilenmemesi amacıyla, kanun yürürlüğe girmeden hemen önce çalışmadan sigortalı yapılmış gibi gösterilmesinin büyük bir haksızlık olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Gül açıklamasına şöyle devam etti:

"Şayet, benim öyle bir niyetim olsaydı, küçük oğlumdan önce büyük oğlum Ahmet'i sigortalı yaptırmam gerekirdi. Bu noktada Cumhurbaşkanlığı makamını ve şahsımı hedef alan yıpratma amaçlı haber ve yorumlar, iyi niyetten yoksundur. Ayrıca, küçük oğlum Mehmet Emre ile ilgili gerçekten uzak, çarpıtılarak tek taraflı sunulan haber ve yorumların, basının evrensel meslek ilkeleriyle bağdaşmadığı da aşikardır."

(ANKA)