kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Mayıs 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Ceza ödeyerek puan toplayacağız

RAHİM AK
Maliye ile bankalar vergi ve cezaların kredi kartıyla ödenmesi için anlaşıyor. Böylece trafik cezası sayesinde puan da kazanılabilecek..
İLİŞKİLİ HABERLER
Ceza ödeyerek puan toplayacağız
Maliye Bakanlığı vergi ve cezaların tahsilatını hızlandırmak için kredi kartı ile ödeme yapılmasının önünü açıyor. Böylece vergi borcu olan mükellefler ile herhangi bir suçtan dolayı para cezası ödemek zorunda olan vatandaşlar bunu kredi kartı ile ödeyebilecek. Maliye ise alacaklarını daha hızlı tahsil edebilecek. Kredi kartı ile ödeme yapan vatandaşlar aynı zamanda ödediği vergi ve cezalar karşılığı ekstra puan da toplayabilecek. Vatandaşlar, ayrıca, kart ekstre tarihi yaklaşık 40 günü bulduğu için vergi ve cezalarını 40 gün gecikmeli de ödemiş olacak. Edinilen bilgilere göre, bankalar kredi kartı ile vergi ve ceza ödemesine ekstra nakit yaratılacağı için sıcak bakıyor.

TAKSİTLE ÖDENEBİLECEK
Ancak, Maliye Bakanlığı vergi ve cezaları peşin aldığı için bankalardan ödenen vergilerin anında bakanlık hesaplarına geçilmesini istiyor. Bankalar ise aynı mağazalarda yapılan alışveriş uygulamalarında olduğu gibi ödemelerin hesap kesim tarihlerinde yapılmasının, böylece aradaki günlerde oluşan nakdi değerlendirmenin peşinde.