kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Mayıs 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

"Akli dengesi yerinde değil" savunması!

Yeni Haber
Avusturya'da 24 yıl evinin bodrumunda hapsettiği öz kızına tecavüz eden ve kızından 7 çocuğu olan baba Josef Fritzl'in avukatı, müvekkilinin savunmasını "akli dengesinin yerinde olmadığına" dayandırmaya hazırlanıyor.

Avukat Rudolf Mayer, televizyonlarda dün geç saatlerde yayınlanan açıklamasında, Josef Fritzl'in ciddi akli bozukluğu olduğuna inandığını söyledi ve bu türden psikolojik sorunu olmayan birinin böyle bir davranışın içine giremeyeceğini savundu.

Uzmanların, Fritzl'in akli durumunu inceleyip "deli raporu" yazıp yazmayacaklarına karar vereceklerini belirten avukat, müvekkilinin deli olduğu raporla tasdik edildiği ve suçlu bulunduğu takdirde cezaevinde değil bir psikiyatri kurumuna yatırılacağını kaydetti. Avukat ayrıca, akli dengesi yerinde olan birinin öz kızıyla cinsel ilişkiye gireceğini hayal edemeyeceğini kaydetti.

Müfettişler, 73 yaşındaki Fritzl'in, kızını penceresiz bir hücrede tuttuğunu ve kızının dünyaya getirdiği bebeklerden ölen birini kazana attığını geçen hafta itiraf ettiğini bildirmişti. Savcının karşısına ilk kez bugün çıkacak Fritzl'e henüz resmi bir suçlama yöneltilmedi. Davası görülmeden önce gözaltında tutulan kurbanları psikolojik tedavi görüyor.