kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Mayıs 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Annesi ve bir akrabasıyla olayların ortasında kalan küçük Ayşenur kalp rahatsızlığı nedeniyle hastaneye götürülmüştü. Ailesi onu zor kurtardı.

'Polis, bilerek direkt üzerimize gaz attı'

Müslim SARIYAR / SABAH
Kalp rahatsızlığı olan 2 yaşındaki Ayşenur Türkmen'i hastaneye götüren annesi ve kuzeni göstericilere atılan gaz bombasının ortasında kaldı..
Kalp rahatsızlığı bulunan 2 yaşındaki Ayşenur Türkmen, annesi Sümre Türkmen ve yeğeni Sıddık Güncan'la birlikte önceki gün Şişli Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne geldi. Bu sırada hastanenin giriş kapısında 1 Mayıs gösterisi yapan göstericiler de polis müdahale edince hastane bahçesine doğru koşmaya başladı. Peşinden hastane bahçesine giren çevik kuvvet polisi art arda gaz bombası atmaya başladı.

TEPKİ VERDİ GAZI YEDİ
Kantinin önüne geldiklerinde art arda atılan gaz bombalarının arasında kalan Sıddık Güncan, kucağındaki kuzenini havaya kaldırarak, "Çocuk var. Ne yapıyorsunuz?" diyerek tepsini gösterdi. Ancak bunu demesiyle birlikte polis ikinci gaz bombası fırlattı. Bundan sonrasını anne Türkmen şöyle anlattı: "Ayşenur'u gazdan saklamaya çalıştık. Çocuğum ağlamaya başladı. O gazla birlikte kantinde oturan onlarca kişi de etkilenerek kendilerini dışarı attılar. Gaz bombası haberlerde anlatıldığı gibi polisin cebinden düşmedi. Polis gaz bombasını bilerek direk üzerimize attı."
Haberin fotoğrafları