kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Mayıs 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Irak'tan heyet döndü F-16'lar Kandil'e uçtu

Duygu GÜVENÇ ANKARA
Irak Özel Temsilcisi Davutoğlu'nun önceki gün Bağdat'ta Kürt lider Neçirvan Barzani'yi de kapsayan temaslarının ardından gece yarısı havalanan savaş uçakları Kandil'i vurdu..
İLİŞKİLİ HABERLER
Irak'tan heyet döndü F-16'lar Kandil'e uçtu
Türk Silahlı Kuvvetleri 16 Aralık'taki dev hava operasyonunun ardından önceki gün gece bir kez daha terör örgütünün ana karargâhının olduğu Kandil'i vurdu. Önceki gün saat 23.00'te başlayan operasyon, Türk heyetinin aralarında Bölgesel Yönetimin Başbakanı Neçirvan Barzani'nin de olduğu heyetle görüşmesinden sonra gerçekleşti.

DAHA ÖNCE DE OLDU
Başbakanlık Başdanışmanı Prof. Ahmet Davutoğlu ile Türkiye'nin Irak Özel Temsilcisi Murat Özçelik'in önceki gün Yeşil Bölge'de Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani ve Neçirvan Barzani'nin de bulunduğu heyet ile yediği öğle yemeğinden sonra TSK'da operasyon hazırlıkları başladı. Türk heyeti, Bağdat'ta hem merkezi yönetime hem de Bölgesel Yönetime, "PKK'ya karşı atılacak adımlar Türkiye'nin işbirliğinin de çerçevesini belirleyecektir" mesajı ilettikten sonra Türkiye'ye döndü. Savaş uçakları Irak'a doğru havalandığında heyetin uçağı da Türkiye'ye giriş yapıyordu. Aralık ayında Bağdat'a giden Genelkurmay İkinci Başkanı Org. Ergin Saygun (15 Ocak) ile MİT Müsteşarı Emre Tamer'in (14 Aralık) ziyaretlerinin ardından da Genelkurmay operasyon düzenlemişti. Operasyonlarda PKK'nın kamp, barınak ve kaçış güzergâhları etkisiz hale getirildi.
Haberin fotoğrafları