kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Mayıs 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

'Belirsizlik 5-6 ay içinde biter'

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, AK Parti'ye kapatma davası ile ilgili ortaya çıkan belirsizliğin 5-6 ay içinde ortadan kalkacağını söyledi..
Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, Türkiye'deki belirsizliğin 5-6 ay içerisinde ortadan kalkmasını beklediklerini söyledi Sabancı Holding'ten yapılan yazılı açıklamada, CNBC Europe kanalında yayınlanan, "Squawk Box Europe" programına konuk olarak Geoff Cutmore'nin sorularını yanıtlayan Güler Sabancı'nın programda, Türkiye ve dünya ekonomisindeki son gelişmeler ile Sabancı Holding'in faaliyetleri hakkındaki görüşlerine yer verildi. Kendisine yöneltilen, "Bulunduğunuz noktadan ekonomiyi nasıl görüyorsunuz?" sorusu üzerine Sabancı, dünyadaki belirsizliğin herkes tarafından bilindiğini ve dünyadaki belirsizliğe ek olarak Türkiye'de iktidar partisi olan AK Partiye açılan davaya bağlı, biraz daha fazla belirsizlik olduğunu ifade etti.

"ENFLASYON % 10'A ULAŞACAK"
Güler Sabancı, "Ama bu belirsizliğin 5-6 ay içerisinde ortadan kalkmasını bekliyoruz. Diğer taraftan hükümet son birkaç ay içinde doğru olduğunu düşündüğümüz işler yaptı. Uzun süredir beklediğimiz Sosyal Güvenlik Yasası ile ilgili çalışmaların tamamlanmasına yönelik adımlar attı. AB yolunda önümüze çıkan, hatta bence hala yolda kalmamızı sağlayan Türkiye için çok önem taşıyan ifade özgürlüğü ile ilgili 301. Madde konusu çözüldü. Yeni Ticaret Yasasını bekliyoruz. Özelleştirmeler de başlıyor" görüşünü aktardı. Grup olarak geçen yıla kıyasla daha düşük büyüme oranlarına göre bir bütçe yaptıklarının altını çizen Sabancı, "Enflasyonun daha yüksek olacağı doğru. Biz grup olarak yüzde 10 enflasyon bekliyoruz. Tabii ki buna bağlı olarak faiz oranları da daha yüksek olacak. Biz yüzde 4'ün altında büyüme bekliyoruz" dedi.