kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Mayıs 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Bakan Çelik: Polis önce sert davranışı izah etsin

Kadir ERCAN
Orantısız güç kullanan polisle ilgili İçişleri inceleme başlatırken Çelik, 1 Mayıs'ta kullanılan gücün izahı gerektiğini söyledi..
İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın talimatıyla, İstanbul'da 1 Mayıs'ta yaşanan olaylarla ilgili, tüm televizyon kanallarında yayınlanan, gazetelerde çıkan ve MOBESE kameralarıyla kaydedilen görüntüler incelemeye alınırken, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, kullanılan gücün izahının gerektiğini söyledi. "İşin başında polisin sert davranmasının izahı gerekiyor" diyen Çelik, İstanbul'da yaşanan sahnelerin son derece üzücü olduğunu belirtti. Geç de olsa sendikaların aldığı kararın olayların büyümesine engel olduğunu belirten Çelik, şöyle konuştu: "70 milyon nasıl rahatsızlık duyduysa biz de duyduk. Yaşananlar son derece üzücü. Diğer yandan korkulanların olmaması ise sevindirici. Ancak işin başında polis bu kadar sert davranmalı mıydı, bunun izahı nedir, onu bilemiyorum. Bu görüntüler olmamalıydı, bunun için gerekli çabayı gösterdik."

İNCELEME BAŞLADI
İçişleri de olaylı 1 Mayıs görüntülerini incelemeye aldı. Özellikle, yere düşmüş insanlara tekme atılması, acil servise gaz atılması, gazetecinin kolunun kırılması, turistlerin dövülmesi ve bir kafede kız arkadaşıyla oturan kişinin coplanması olaylarına karışan polislerin araştırıldığı öğrenildi. Bu olaylara karışan polislerin, kötü muamelede bulunduklarına yönelik karar verilirse, görüntüler Mülkiye Teftiş Kurulu ve Polis teftiş Kurulu'nda görevli müfettişlere havale edilip, isimler saptanacak.