kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Mayıs 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Joost Lagendijk, "Avrupa'da kimse yüzde 47 oy alan bir partinin kapatılmasını anlamıyor. Bir partiyi kapatmaya çalışmak politik bir prosedürdür" dedi.

'Tahminim AK Parti kapatılacak'

AA
Türkiye-Avrupa Birliği Karma Parlamento Komisyonu Eşbaşkanı Joost Lagendijk, İzmir 9 Eylül Üniversitesi'ndeki konferansta AKP'nin Anayasa Mahkemesi'nce kapatılacağını tahmin ettiğini söyledi. Üst düzey yetkililerinin de görevlerini bırakacağını vurgulayan Lagendijk, yeni kurulacak partinin kapatmaya duyulan tepki nedeniyle daha güçlü olacağını belirtti. Lagendijk, "AK Parti kapatılsa bile uzun vadede müzakereler durdurulmayacak" dedi.

'CHP TAM BİR FELAKET'
Türkiye'de AB taraftarı tek partinin AK Parti olduğunu söyleyen Lagendijk, CHP ve MHP'nin hiçbir zaman Avrupa taraftarı bir politika yapmayacağını ve muhalefetin AB konusunda hükümete zorluk çıkardığını, bunun da bir "trajedi" olduğunu öne sürdü. Lagendijk ayrıca bu konuda "CHP'nin tam bir felaket olduğunu" ve "Avrupa'daki sosyal demokratların CHP'den utanç duyduğunu" iddia etti. Lagendijk, "DTP'nin kapatılmasının Kürt probleminin çözülmesine katkıda bulunacağına inanmak hayaldir" dedi. 1 Mayıs olaylarına da değinen Lagendijk, sendikaların Taksim'e gitmesine izin verilmesi gerektiğini savundu. Lagendijk, Türkiye'nin reformları gerçekleştirmesi halinde 8-10 yıl içinde AB'ye gireceğine inandığını da belirtti.