kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Mayıs 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Danıştay'ın yürütmeyi durdurma kararı moralimizi bozmaz!

Hacer GEMİCİ EKONOMİ
Danıştay 6. Dairesi'nin Karayolları arazisi için verdiği yürütmeyi durdurma kararına itiraz edecek olan Zorlu: Hukuka güveniyorum..
İLİŞKİLİ HABERLER
Danıştay'ın yürütmeyi durdurma kararı moralimizi bozmaz!
Zorlu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Zorlu, 800 milyon dolara aldıkları İstanbul Zincirlikuyu'daki Karayolu arazisi ile ilgili Danıştay'dan çıkan yürütmeyi durdurma kararının 'morallerini bozmayacağını' söyledi. Zorlu, "Biz hukuka inanıyoruz, ülkemize güveniyoruz. Bu bir süreçtir. Hiçbir konuda bizim endişemiz yok. Ülkemize yatırımlarımız sürecektir" dedi. TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi'nin de aralarında bulunduğu bazı odalar, 27 Aralık 2006 tarihinde Özelleştirme Yüksek Kurulu tarafından onaylanan 1/5000 ölçekli koruma amaçlı nazım imar planı değişikliğinin iptali ve yürütmesinin durdurulmasının istemi ile Danıştay'a dava açmıştı. Danıştay 6'ncı Dairesi oybirliği ile işlemin yürütmesini durdurma kararı verdi. Kararda, plan değişikliği ile öngörülen yapılaşmanın koşullarının Boğaziçi Kanunu'nun izin verdiği yapılaşma koşullarının oldukça üzerinde olduğu belirtildi. Kararın ardından konuştuğumuz Zorlu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Zorlu, hukuki sürecin sonlanmasını bekleyeceklerini ifade ederken, "Ülkemize güvenimizi kaybetmedik" yorumunu yaptı.

'PARAYI PEŞİN ÖDEDİK'
Danıştay'ın kararının ardından Ahmet Zorlu'nun yanı sıra Zorlu Yapı Yatırım A.Ş Genel Müdürü Levent Ergül de yazılı bir açıklama yaparak, açılmış davalara karşın 800 milyon dolarlık arazi bedelini 30 Mayıs 2007 tarihinde Özelleştirme İdaresi'ne peşin olarak ödediklerini anımsattı. Ergül, yürütmeyi durdurma kararına karşı Dava Daireleri Genel Kurulu'na itiraz yolunun açık olduğunu dile getirdi. Arazinin özelleştirilmesine karşı açılan diğer 3 davanın Danıştay 13. Dairesi'nce görüldüğüne ve gerek ilgili Daire, gerekse Dava Daireleri Genel Kurulu tarafından satışın ve özelleştirmenin hukuka uygun bulunarak oybirliğiyle onaylandığını dile getiren Ergül, toplam alanı 96 bin metrekare olan arazide 60 bin metrekare yeşil alana sahip, turizm, kongre merkezi, otel ve sosyo-kültürel alanlar içeren, İstanbul'un sembolü olacak bir yapı yapmak istediklerini söyledi.