kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Mayıs 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar

"Seyrantepe'de sorun yok Talu'yu istemeyenler uyduruyor"

Menekşe ATASELİM/EKONOMİ
Eren Talu'nun kazandığı Seyrantepe ihalesinin iptaline yönelik söylentilere TOKİ Başkanı yanıt verdi: Bunlar Talu'yu istemeyenlerin uydurması..
Galatasaray'ın 49 yıllığına üst kullanım hakkına sahip olacağı Seyrantepe'deki Ali Sami Yen Stadyumu'nun ihalesinin ikinci kez iptal edileceği iddialarına Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Erdoğan Bayraktar'dan yanıt geldi. Erdoğan Bayraktar, stadın hafriyat çalışmalarının sona erdiğini ifade ederek, "Her şey yolunda" açıklamasını yaptı. Son haftalarda, 'ihaleyi kazanan Eren Talu'nun finansman sıkıntısı yüzünden çalışmaları hızlandıramaması nedeniyle TOKİ'nin yeni bir ihale ile müteahhidi değiştirmeyi istediği' şeklindeki konuşmaların kamuoyuna yansıtıldığını hatırlattığımız Bayraktar, şöyle yanıt verdi: "TOKİ'nin diğer tüm ihalelerini iptal edip yeniden yapma olasılığı ne kadarsa, Seyrantepe'yi iptal etme olasılığı da o kadar. Şu anda böyle bir şey asla söz konusu değil. Eren Talu'nun bu işi yapıyor olmasından çok mutlu olmayanlar var. Bazı kesimler laf çıkarıyor."

'İŞLEYİŞ OTURDU'
İnşaatın durumu ve çalışmaların hızı hakkında da bilgi veren TOKİ Başkanı Bayraktar, "Zaten hafriyat çalışmaları tamamlandı bile. Temel atıldı. Artık işleyiş oturdu" diye konuştu. Bayraktar, temel atma töreninin, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın katılımı ile 13 Aralık 2007'de gerçekleştirildiği stadın, söylendiği gibi, 2009 yılına yetişeceğini de sözlerine ekledi