kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Mayıs 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Tak çantanı koluna herkes Gwen'in yoluna

Dünyaca ünlü şarkıcı Gwen Stefani'nin kendi tasarladığı ürünlerden oluşan markası L.A.M.B. artık Türkiye'de de satılıyor. Stefani'nin özellikle çantaları kadınlardan büyük ilgi görüyor..
İLİŞKİLİ HABERLER
Tak çantanı koluna herkes Gwen'in yoluna
İkinci çocuğuna altı aylık hamile olan çılgın şarkıcı Gwen Stefani'nin üzerinde gördüğünüz hemen her şeyi kendisinin tasarladığını biliyor muydunuz? L.A.M.B. adlı bir markası olan Stefani, çoğu zaman kendi tasarımlarını giyiyor. 2003 yılında kurulan L.A..M.B.'in açılımı Stefani'nin favori dört kelimesi: Love, Angel, Music ve Baby... Yani sırasıyla aşk, melek, müzik ve bebek... L.A.M.B.'da özellikle çantalar ön planda. Lindsay Lohan, Nicole Richie, Mischa Barton, Eva Longoria ve Paris Hilton gibi isimler Stefani'nin tasarımı çantaları sıklıkla kullanıyor. Zaten şimdilik Türkiye'de sadece Stefani'nin çantalarını bulabiliyoruz. Suadiye ve İstinye Park Naked mağazalarında satılan çantalar, ünlü şarkıcının ruhundan esintiler taşıyor. Stefani markasını anlattı...

* Koleksiyonlarınızı hazırlarken pop-star kişiliğiniz ön plana çıkıyor mu? Ya da tasarımcı kimliğiniz, müzisyen kimliğinizi etkiliyor mu?
Müzisyen ve moda tasarımcısı kimliklerim birbirinden kopmaz bir bütün gibi. Her ikisi de benim kişiliğimi yansıtmamı sağlayan platformlar. Kendi koleksiyonlarımı hazırlarken mümkün olduğunca yaratıcı olmaya çalışıyorum. Tıpkı müziğimi yaparken olduğu gibi. Ancak şu bir gerçek ki, her ne kadar müzik benim her şeyim olsa da hayatım boyunca sahnede bir oraya bir buraya koşuşturarak şarkı söyleyebileceğimi sanmıyorum.

BENCİLCE DAVRANIYORUM
* Tasarımlarınızda kişiliğinizi yansıttığınızı söylüyorsunuz. Tasarımlarınızda kişiliğinizin ipuçlarını veren gizli kodlar neler?
Aslında kendim için tasarım yapıyorum. Yani gerçekten bencilce hareket ediyorum, dolayısıyla bu özelliğimi her tasarımımda görebilirsiniz.

* Size göre hazır giyimde trend olmak mı, yoksa pratik olmak mı daha önemli? Diğer bir deyişle estetiklik mi, fonksiyonellik mi?
Bir kıyafetin estetik ya da pratik olması benim için, içinde bulunduğum duruma ve ruh halime bağlı. Eğer bir turnedeysem son derece rahat tişörtler ve rahat pantolonlar giyerim. Eğer kırmızı halı üzerinde yürüyeceksem elbette gözalıcı kıyafetler içinde olmayı tercih ediyorum. Dolayısıyla koleksiyonlarımı da bu iki tarzı kapsayacak şekilde yaratıyorum.

MODA BENİM İÇİN BİR SANAT
* Bazı tasarımlarınıza Venedik ve Kapri gibi kentlerin isimlerini verdiniz. Avrupa kültürü sizi etkiliyor mu?
Moda benim için bir sanat dalı. Hayatımda olup bitenler, gittiğim yerler tasarımlarımı etkiliyor doğal olarak. Yaptığım turneler sayesinde pek çok Avrupa kentini görme fırsatı buldum. Bu kentlerin bende bıraktığı izler de tasarımlarımda kendine bir yer buluyor.
Haberin fotoğrafları