kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Mayıs 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
29 yıl sonra yeniden doğan film, Çukurova'da çalışan üç arkadaşı konu alıyor.

'Bereketli Topraklar Üzerinde' için Hollywood usulü afiş

Shrek 3'e afiş hazırlayan ekip, Erden Kıral'ın dün vizyona giren 'Bereketli Topraklar Üzerinde' filmi için de özel bir afiş hazırladı ..
Erden Kıral'ın çekildikten 29 yıl sonra, dün gösterime giren 'Bereketli Topraklar Üzerinde' filmine, Hollywood usulü yeni afiş hazırladı. 'Shrek 3', 'Sex and The City', 'The Kingdom' ve 'Children of Men' gibi filmlerin yanısıra ünlü Tony Ödülleri'nin de afişlerini tasarlayan ekip; Ali Doğramacı, Nüvit Bingöl ve Ali Vatansever'den oluşuyor.

NEGATİFİ DE ÇALINMIŞTI

1979'da çekildikten sonra önce sıkıyönetim tarafından yasaklanan, ardından negatifi çalınan film; Çukurova'da zor koşullar altında çalışan üç arkadaşın öyküsünü konu alıyor. Başrollerde Tuncel Kurtiz, Erkan Yücel, Nur Sürer ve Yaman Okay oynuyor. Orhan Kemal'in aynı adlı romanından beyazperdeye uyarlanan 'Bereketli Topraklar Üzerinde', 1981 Antalya Film Festivali'nde 'En İyi Film Ödülü' kazanmıştı. Daha sonra ödülü sıkıyönetim idaresince geri alınan filmin, Strasburg ve Nantes Film Festivalleri'nden de ödülleri bulunuyor.
Haberin fotoğrafları