kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Mayıs 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Kır usulü tavuk

Bir tavaya iki kaşık yağ ile küçük küçük doğradığınız sarmısakları koyup, kavurun ve sarmısakları çıkartın. Daha sonra una buladığınız tavukları, bu yağda kızartın ve tavadan alın. Domates ve yeşil biberleri küçük küçük doğrayın. Tavukları kızarttığınız yağa domatesleri, biberleri, sarmısağı, kekiği, karabiberi ve tuzu ekleyip, karıştırın ve 5 dakika daha pişirin. Tavukları da bu sosa ekleyip, 5 dakika daha pişirin. Tavukları servis tabağına alın ve kıydığınız maydanozu serpip servis yapın.

MALZEMELER
*
2 dilim tavuk göğüs eti (biftek şeklinde hazırlanmış)
* 2 çorba kaşığı sıvıyağ
* 2 diş sarmısak
* 2 adet domates
* 2 adet yeşil biber
* 1 çorba kaşığı un
* Tuz, karabiber, kekik, maydanoz

Peynirli makarna
Tencereye koyduğunuz cevizleri hafif yağda kavurun. Ayrı bir tencerede de makarnayı bol tuzlu suda haşlayın. Süzdükten sonra soğuk sudan geçirmeden cevizlerin üzerine boşaltın. Tulum peyniri ile domates püresini de ekleyip, kısık ateşte 10 dakika daha pişirin.

MALZEMELER
*
1/2 paket domatesli burgu makarna
* 200 gram ceviz içi
* 100 gram tulum peyniri
* 2 çorba kaşığı domates püresi
* 2 çorba kaşığı sıvıyağ

Lokma
Bir cezvede su ve süt karışımını ısıtın. İçine mayayı ve bir çorba kaşığı şekeri koyup, 10 dakika bekletin. Bir kabın içerisine hazırladığınız mayayı, margarini, tuzu ve yeteri kadar unu koyup, kek kıvamından biraz daha koyu bir hamur hazırlayın. Hamur iki misli oluncaya kadar bekletin. Bu arada şeker ve suyu 20 dakika kaynatıp, limon suyuyla kestirerek şerbetini hazırlayın. Derin bir tava içerisinde bolca yağ kızdırın. Hamuru avucunuzun arasında sıkarak baş ve işaret parmağınız arasından çıkan lokmayı, ıslak bir tatlı kaşığıyla alıp yağa atın. Nar gibi kızartıp hemen şuruba atın. Sıcakken servis tabağına alıp ikram edin.

MALZEMELER
*
1,5 su bardağı su ve süt
* 1 çorba kaşığı şeker
* 1 çay kaşığı tuz
* 100 gr. erimiş margarin
* Kibrit kutusu kadar yaş maya
* Aldığı kadar un
Şerbeti için:
*
1 su bardağı şeker
* 1 su bardağı su
* 1/2 limonun suyu