kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Mayıs 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Dizi setinde bir Cumhurbaşkanı

Zübeyde YALÇIN / ANKARA
Makedonya gezisinde atv'nin dizi filmi 'Elveda Rumeli'nin setini ziyaret eden Abdullah Gül "Diziniz Balkanlar'la işbirliğine büyük katkı sağladı" dedi..
Televizyonda atv ekranlarında yayınlanan "Elveda Rumeli" dizisinin seti önceki gün farklı bir heyecan yaşadı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Makedonya ziyareti sırasında, 1900'lü yılların başında Osmanlı yönetiminde olan Makedonya'da yaşayan Sütçü Ramiz ve ailesinin hikâyesinin anlatıldığı; başrollerini Erdal Özyağcılar ve Şebnem Sönmez'in oynadığı dizinin setine uğradı. Gül'ü "Sütçü Ramiz"i canlandıran Erdal Özyağcılar karşıladı. Kendisini Manastır'da ve setlerinde görmekten duyduğu mutluluğu söyleyen Özyağcılar, ziyareti için Cumhurbaşkanı'na teşekkür etti. Cumhurbaşkanı Gül de Türklerin 600 yıldır Balkanlar'da olduğunu ve ortak bir kültür bulunduğunu belirterek, "600 yıllık tarihi canlandırdığınız için teşekkür ederim. Balkanlar bizim için çok önemli. Diziniz, kültürler arası diyaloga ve Balkanlar'la işbirliğine de büyük katkı sağladı" şeklinde konuştu.

GÜL: 'SIKI BİR İZLEYİCİSİYİM'
Sıkı bir "Elveda Rumeli" izleyicisi olduğunu belirten Gül, oyuncular ve set ekibiyle hatıra fotoğrafı çektirdi. Özyağcılar "Makedonya'daki Türkler de setimizi ziyaret ediyor. Bu da bizim doğru iş yaptığımızı gösteriyor" diyerek, memnuniyetini dile getirdi.