kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Mayıs 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Müptelayım sana zarar versen de bana

Kimi kahve içmeden ayılamıyor, kimi tatlı yemeden gözünü açamıyor. Kimi ayakkabı ve çantalarının sayılarına her gün yenisini eklemeden, kimi sigara tüttürmeden duramıyor! Hülya dergisi mayıs sayısında bağımlılıklarını itiraf eden ünlü isimlerin cesur açıklamalarına yer verdi.

TUĞBA ÖZAY (Manken):
Elimdeki mum sayısını bilmem!

Alışverişin benim için delilik olduğunu kabul ediyorum. 500 çiftin üzerinde ayakkabım var. Hatta evimde sadece bir odayı ayakkabılarım için ayırdım. Alışveriş bağımlılığımdan dolayı bir ara psikoloğa gitmeyi bile düşündüm. Ama alışveriş yapmaktan müthiş bir zevk aldığım için vazgeçtim. Ayakkabının dışında en çok mum ve çikolata alıyorum. Evimdeki mum sayısını hatırlamıyorum.

MUSTAFA SANDAL (Şarkıcı):
Spor yapmazsam akşam uyuyamam
Bağımlı olduğum bir tek şey var, o da spor. Sigara ve içki kullanmıyorum ve işlerim ne kadar yoğun olursa olsun, her gün mutlaka spor yapıyorum. Günde 2.5-3 saat vücut çalışıyorum. Bu arada yediklerime de son derece dikkat ediyorum. Bir gün bile spor yapamasam o günün akşamı uykularım kaçıyor, gözüme uyku girmiyor, uyuyamıyorum.

KEMAL DOĞULU (Şarkıcı):
Benim için ailem ve cola önemli
Benim en büyük bağımlılığım Coca-Cola... Onu içmeden güne başlayamıyorum, yine onsuz günü sonlandıramıyorum. Buzdolabımda yemek olmasın ama Coca-Cola'm mutlaka olsun istiyorum. Bir türlü ondan vazgeçemiyorum. Diğer bir bağımlılığım da ailem. Allah ailemin de Coca-Cola'nın da yokluğunu bana göstermesin!

SİMGE SELÇUK (Oyuncu):
Benim evim mağazadan farksız
Her kadın gibi ben de ayakkabı ve çantaya, onların uyumuna önem veriyorum. Hatta bu önem bende bağımlılık yarattı. Söz konusu ayakkabıysa eğer, kolayca alışveriş yapıyorum. Evim mağazadan farksız. Hatta şehir dışında yaşayan annem beni ziyarete geldiğinde ayakkabı ve çantalarımı görünce evimi ayakkabıcıya benzetmişti. Onun dışında başka bir bağımlılığım yok!

SİBEL CAN (Şarkıcı):
Öyle alışveriş yaparım ki iki kişi bile taşıyamaz!
Alışveriş yapmak benim için bağımlılığın ötesinde bir anlam ifade ediyor. Vitrininde beğendiğim bir şey varsa o mağazaya girip mutlaka bir şeyler alırım. Şöyle anlatayım; Berlin'in en büyük caddelerinden birini gezerken aldıklarımı taşıması için iki kişi vardı yanımda. Alışveriş bir türlü bitmek bilmeyince iki adamcağız da çantaları kaldırıma bırakıp kaçmıştı.

SİNAN ALBAYRAK (Oyuncu):
Her gün 15 Türk kahvesi içiyorum
Günde neredeyse 10-15 fincan Türk kahvesi içiyorum. Peki neden bu kadar çok içiyorum? Çünkü ben bir bağımlıyım. Sabah uyanınca, yemeklerden sonra, keyif anında, yoğun geçen bir günün akşamında, akşam yemeğinden sonra ve yatmadan önce...

EZGİ MOLA (Oyuncu):
İnternete girmeden asla yatmıyorum!
Teknolojiyi seviyorum, yeni çıkan her şeyi dener, hemen almak isterim. İnternet bağımlısıyım diyebilirim. Sabaha karşı eve gitsem bile internete girmeden yatmam! Takip ettiğim belli başlı siteler var... Bir de ayakkabı tutkunuyum! Hastalık derecesinde ayakkabı bağımlısı olduğumu söyleyebilirim.
Haberin fotoğrafları