kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Nisan 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Berdan Mardini "Bakımlı bir erkeğim ama metroseksüel değilim" diyor.

Karımla birlikteyken eski sevgilisini görmek istemem

ÖZLEM AVCI
Yeni albümü 'Çıkış Yok' ile müzik marketlerde yerini alan Berdan Mardini, özel hayatı hakkında ilginç açıklamalar yaptı. Sanat dünyasının ünlüleriyle aşk yaşadığını itiraf eden Mardini, evleneceği kadının kimsenin tanımadığı biri olacağını söyledi..
* Bir anda gündeme gelip sonra kayboluyorsunuz. Bu sizin kendi tercihiniz mi?
Benim tercihim. Çünkü; bir albüm yapıyorsunuz. Bir üründür bu. Mecburen promosyon yapıyorsunuz. O promosyon üç ayımızı alıyor. Üç aydan sonra konserler başlıyor. Altı-yedi aylık bir durgunluk meydana geliyor. O durgunluğu nasıl kullanırsanız artık... Bazı arkadaşlar yine magazinle devam ediyor. Basının bulunduğu mekanlarda bulunursanız, farklı diyologlar kurarsanız, birileriyle yakalanırsanız sürekli gündemde olursunuz. Benim aşk-meşk gündemim çok fazla olmadığı için albümden albüme basınla biraraya geliyorum.

* Yani "Aşkımı albüm promosyonum için asla kullanmam" mı diyorsunuz?
Kullanmam tabii ki. Bunu çok ünlü sanatçılar bile yaptı. İlk albümleri tutmadı mesela, bir mankene bilmem ne kadar dolar verip de, aşklarla, sansasyonlarla albümlerini tanıtmaya çalıştılar. Bunların isimlerini ben söylemeyim, siz zaten biliyorsunuz. Benim öyle bir durumum olmadı. Gerçekten sevdiğim biri olduğu zaman da 'illa çıkartmayayım' demem. Fakat şu anda öyle biri yok.

Basına malzeme etmem
* Sanat camiasından aşklarınız oldu mu?
Sanat dünyasında yaşadığım birçok beraberliğim oldu. Hiçbir zaman isimlerini açıklamadım. Aşklarımı basına malzeme olsun diye yaşamadım, kullanmadım.

* İçlerinde evlenmeyi düşündüğünüz biri oldu mu? Çünkü; sizin evlilik anlayışınız bir hayli farklı!
Evlilik konusunda düşüncelerim asla değişmez. Ben düzgün, klas, kimsenin çok görmediği ortamlarda bulunan biriyle evlenmek isterim.

* 'Gözü açılmamış' yani...
Gözü açılmamış değil, istese onlar da gözlerini açar da, onlar o hayatı tercih ediyorlar. Diğerleri farklı bir hayat peşinde. Bunu da söylerken kimse yanlış anlamasın, bizim camiamızdaki kadınlara herhangi bir lafım yok. Sadece bunun benim tercihim olduğunu anlatmaya çalışıyorum. Mesela; bir restoranda karımla yemek yerken, öbür masada eski sevgilisini görmek istemem. Kaldıramam ben bunları.

Hiç kimse tanımamalı

* Nasıl biri ile evlenmek istersiniz, hayalini kurar mısınız?
Uzun boylu, yanıma yakışacak, ağır biri olmalı. Oturup kalkmasını bilmeli. Hiç kimse tanımamalı onu. Benim sevgilim değil, karım olmalı. Ama gerçek anlamda karım. Arkadaşız, sevgiliyiz gibi derler ama bence evlilik karı-koca ve çocuklardan oluşur. Herkes de saygı ve sevgi çerçevesinde yerini bilir.

* Eşinizin çalışması sizi rahatsız eder mi?
Çalıştırmam. Çalışsa da bizim tekstil şirketimizde çalışmasını daha doğru bulurum. Mesela evli olan ablam bizim firmamızda çalışıyor.

* Peki çocuklarınızı nasıl yetiştirirsiniz?
Bugünkü jenerasyona baktığımızda ortamın çok bozulduğunun farkındayım. Ailemizden sevgiyi, saygıyı çok farklı aldık. Çocuklarımı asla şımartmak istemem. O zengin, şımarık çocuklarının hadlerini bilmesi gerekir. Dokuz yaşında çocuğuma cep telefonu almazdım. Bilgisayarı önüne koymazdım. Para bir güçtür. Parayı kadına verdiğin zaman güven gelir daha farklı olmaya başlar, parayı adama verdiğin zaman adamı bozar, çocuğa verdiğin zaman şımarır. Kendini bilmeyen insanı para şaşırtır. Eğer ki çocuğunu parayı alıştırıyorsan, her istediğini önüne koyuyorsan, ileride vay haline...

* Bu açıklamalarınızla kadınların tepkisi çekmekten korkmuyor musunuz?
Ben bunu söylerken, sevgi ve saygıya inandığımın da altını çiziyorum. Kadını baş tacı yaparım. Benim karım, ailem her şeyden önce gelir. Modernliğin altına sığınıp çok farklı şeyler yapmaya başladık. İnsan kültürüne sahip çıkmalı. Modern çağdayız evet, ben de gayet modern bir insanım. Kadına da çok saygılıyım.

* Bugüne kadar hiçbir kadına şiddet uyguladınız mı?
Asla uygulamadım. Bence aciz biri bir bayana dayak atar. Ben ailemde şiddet gördüm. Amcam olsun, babam olsun, çocukluğumda şahit olduğum şeyler oldu. Belki onun etkisinden, bugün böyle düşünüyorum.

Bence ben maçoyum

* Siz hiç bir kadından şiddet gördünüz mü?
Yok, asla! Ben o pozisyonu vermem ki kadına...

* Sizce maçoluğun tanımı nedir?
Kaba-saba hiçbir şeyi bilmeyen adama 'maço' dendiği sanılır. Değil asla! Benim maçoluk anlayışım, kendini bilen, kibar, kadınına kıymet veren, kültürüne sahip çıkan adamdır. Bence ben maçoyum.

* Mesela metroseksüellik de çok tartışıldı. "Maçoyum" diyorsunuz, peki metroseksüel misiniz?
Bizde metroseksüel kelimesi sözlükte yok. Bakımlı erkek derseniz; tabii ki bakımlı bir erkeğim. Metroseksüel değilim ama....