kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Nisan 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Sanatçıların yüzde 90'ı alkoliktir

ÖNER ÖNGÜN
Yalçın Menteş, önceki akşam BKM'de 'Yolluk' isimli gösterisinin 100.cüsünü gerçekleştirdi. Sahnede içini döken Menteş, "Sanatçıların yüzde 90'ı alkoliktir" dedi ' '..
Yılların eskitemediği sinema ve tiyatro oyuncusu Yalçın Menteş, önceki akşam 'Yolluk' isimli tek kişilik gösterisinin 100'üncüsünü, Beşiktaş Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen özel bir gösteriyle kutladı. 30 yıl boyunca hiç ara vermeden esiri olduğu alkolü 18 ay üç gün önce bırakan ve hayata yeniden dönen Menteş, gecede bu zorlu yıllara dair samimi itiraflarda bulundu. Gösteriye gelenler gösteriden önce polis kılığındaki oyuncular tarafından alkol muayenesine tabi tutulurken; Yalçın Menteş de alkol muayenesini kuliste yaptırdı. Merve Sevi ve sevgilisi Can Verel, Atilla Atasoy ve Ercan Akışık gibi tanınmış simaların katıldığı gecede, Menteş'in gösterisi dakikalarca alkışlandı.

Oğlumu kazandım
Oğlunun doğum tarihi ile aynı gün alkolü bırakan Menteş "Alkolü bıraktıktan sonra oğlum ilk kez bana 'babacığım' dedi. Hiçbir şey kazanmasam bile oğlumu kazandım, bu bana yeter" dedi. Menteş, gösteriden sonra yaptığı basın toplantısında, sanatçıların yüzde 90'ının alkolik olduğunu söyledi. Menteş, alkolizmin kollarına Beyoğlu Çiçek Bar'da düştüğünü şu sözlerle anlattı: "İlk gittiğimde masadan kalkarken bir bardak rakı verdiler ve para almadılar. Meğerse ona orada 'yolluk' deniyormuş. Ben de ne zaman param yoksa Çiçek Bar'a gittim ve içtiğim yolluklarla alkolik oldum." Sık sık Çiçek Bar'a gittiğini söyleyen Menteş, "Benimkiler otoyolluk oluyordu yani 2 duble içiyordum. Alkole 3 daire, 1 cip, 1 dükkan, 1 minibüs ve 1 kamyon verdim" diye konuştu.
Haberin fotoğrafları