kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Nisan 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Çelebi: Taksim'i bize kapatmayın

Yeni Haber
DİSK Genel Başkanı Çelebi, "Bizim de çalışanlar olarak İstanbul'u felç etme gibi bir derdimiz yok. Bizim derdimiz; özgürce çalışanların sorunlarını alanda, Taksim'de ifade etmektir. Biz bir koldan da yürürüz. Mesele, burada işi gerilimsiz atlatmanın bütün yol ve yöntemlerini bulmak. Bizim derdimiz gerilim yaratmak değil, bu sorunu barışçıl, şölen içinde sonlandırmaktır. Bizim kitlesel olarak Taksim'e çıkma irademiz devam ediyor" diye konuştu.

DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, Başbakan Tayip Erdoğan ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'le yaptıkları görüşmeye ilişkin bilgi verdi.

TAKSİM'İ BİZE KAPATMAYIN

Çelebi, Başbakan Erdoğan ile yaptıkları görüşmede, Erdoğan'a DİSK, KESK ve Türk-İş olarak 1 Mayıs'ı Taksim'de kutlama yönündeki taleplerini ilettiklerini aktarırken, Erdoğan'ın Taksim Meydanı'nın bir miting alanı olmadığını, Taksim'in miting alanı haline dönüşmesinin ise İstanbul'un yaşanmaz noktada olacağına ilişkin kaygılarını kendilerine söylediği kaydetti. Çelebi, görüşmeye ilişkin şu bilgileri verdi:

"Bizim de çalışanlar olarak İstanbul'u felç etme gibi bir derdimiz yok. Bizim derdimiz; özgürce çalışanların sorunlarını alanda, Taksim'de ifade etmektir. Başbakan'a biz bunları ilettik. İstanbul Valisi Güler'in dün açıklaması vardı "3 koldan yürüyecekler, İstanbul İstanbul olmaktan çıkar" gibi. Biz bir koldan da yürürüz. Mesele, burada işi gerilimsiz atlatmanın bütün yol ve yöntemlerini bulmak. Bizim derdimiz gerilim yaratmak değil, bu sorunu barışçıl, şölen içinde sonlandırmaktır."

KONFEDERASYON BAŞKANLARI HÜKÜMETTEN YANIT BEKLİYOR

Başbakan Erdoğan'ın grup toplantısına katılması gerektiği için görüşmenin erken bitirildiğine dikkat çeken Çelebi, konfederasyon başkanları olarak 14.30-15:00 saatlerinde Başbakan Erdoğan ve ilgili bakanlıklardan konuşla ilgili sonuç alacaklarını söyledi. Çelebi, "Bizim kitlesel olarak Taksim'e çıkma irademiz devam ediyor" diye konuştu.

TALEPLERİMİZİ TAKSİM'DE HAYKIRACAK BİR BİLİNCİ OLUŞTURMAK İSTİYORUZ

1 Mayıs kutlamalarının "anma" şeklinde yapılmasına yönelik söylemleri de değerlendiren Süleyman Çelebi, "Başbakan ve Vali de bunu daha önce söyledi. Orada bir sorun yaşamıyoruz. Haksızlık yapılmasın, 300-500 kişilik anmayı her zaman söylüyorlar. Miting olmayabilir, anma da olabilir, basın toplantısı da olabilir Burada isme takılmak önemli değil, ismin dışında oraya kitlesel çıkışımızın engellenmeyeceği, taleplerimizi orada haykırabileceğimiz bilinci oluşturmaktır" dedi.

(ANKA)