kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Nisan 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

CHP'de 'isyancılar' yönetimden silindi

Şenol ATEŞ ANKARA
CHP Kurultayı Genel Sekreter Önder Sav'ın "intikam"ına sahne oldu. Eşref Erdem'i destekleyenler yönetimden tasfiye edilirken, Mehmet Sevigen de son sırada kaldı..
İLİŞKİLİ HABERLER
CHP'de 'isyancılar' yönetimden silindi
CHP Kurultayı'nda sürpriz olmadı ve beklenen 'değişim' yapılmadı. Genel Sekreter Önder Sav'ın listesi yönetime damgasını vururken, Eşref Erdem'in izleri tamamen silindi.

SEVİGEN'İ KİM ÇİZDİ?
Kurultay'dan en zararlı çıkan isimlerden birisi Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Sevigen oldu. Sevigen, Eşref Erdem'le beraber hareket ederken, Sav ile sürekli karşı karşıya geldi. Sevigen PM'ye girdi ama aldığı 695 oyla son sırada yer aldı. Çok 'çizik yemesi' prestijini sarstı.

KESİCİ RİCA ETTİ
Merkez sağdan gelen ve İstanbul birinci bölge birinci sıradan aday gösterilen İlhan Kesici'nin PM listesinde olmaması şaşkınlık yarattı. Kesici'yi, PM listesine alıp Genel Başkan Yardımcılığı'na getirmeyi düşünen Baykal'a, "Beni listeye almayın. Parti henüz beni sindiremedi. Çok çizik yiyerek ben de, siz de zor duruma düşmeyelim" ricasında bulunduğu konuşuluyor.

KADIN VEKİLLER YÖNETİMDE
Tüzükte bulunan yüzde 25 kadın kotası uygulandı. TBMM Başkan Vekili Güldal Mumcu'nun dışındaki 8 kadın vekil de PM'ye girdi. 80 kişilik PM'de 20 kadın üye yer aldı. Yeni PM bu hafta içinde toplanacak ve 20 kişilik MYK üyesinin seçimi yapılacak. Bu 20 kişi arasından yönetim seçilecek. Öte yandan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, cumartesi günü CHP Genel Başkanlığı'na seçilen Deniz Baykal'a bir kutlama mesajı gönderdi.