kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Nisan 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

AK Parti Şener ve Erdem için beklemede

Yeni Haber
Eski Bakan Abdüllatif Şener ile Kırıkkale Milletvekili Vahit Erdem'in, son günlerde Hükümete ve AKP'ye yönelik eleştirileri parti içinde rahatsızlık yarattı. AKP yönetimi ise her iki isim hakkında şimdilik bekleme kararı aldı.

AKP'ye açılan kapatma davasının ardından, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik eleştiriler yüksek sesle dile getirilmeye başlandı.

Eski Bakan Şener'in sert eleştirileri karşısında parti yönetimi de, "Şener istifa etsin" şeklinde tepkilerini dile getirmeye başladılar.

Öte yandan partiyi sert bir dille eleştiren diğer isim ANAP kökenli Kırıkkale Milletvekili Vahit Erdem'in de parti içinde sıkıntı yarattığı belirtildi.

AKP, şimdilik Şener ve Erdem konusunda disiplin mekanizmasını işletmeme kararı aldı. AKP içinden bazı milletvekilleri, "Şener'in, merkez sağda yeni bir oluşum arayışları içerisine girdiği ve parti kuracağı yönündeki" haberleri ise "Bizim kendisi için bir işlem yapmamıza gerek kalmaz, direk kendi istifa eder" şeklinde değerlendirdiler.

Bu arada, AKP Disiplin Kurulu üyeleri Ordu Milletvekili Enver Yılmaz ve Trabzon Milletvekili Kemalettin Köktaş eski Bakan Şener ve Kırıkkale Milletvekili Erdem hakkında parti yönetiminden bir talep gelmediğini belirterek, "Disiplin Kurulu'nun doğrudan vereceği bir karar değil. Partinin en üst yönetim kararı olan MYK'nın talebi olursa, biz o zaman işlem yaparız. Bu konuda henüz bir talep gelmedi" dediler.

(ANKA)