kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Nisan 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Fransa'da "Türkiye karşıtı" manevra

Yeni Haber
Türkiye'nin AB üyeliği karşıtı görüşlerinin ağırlıkta olduğu, Fransa'daki iktidardaki Halkın Hareketi Birliği (UMP) Sözcüsü Frederic Lefebvre, anayasa reform taslağına, "Coğrafi olarak Avrupa'da olmayan" ülkelerin AB üyeliği için referandum zorunluluğunu getiren bir değişiklik önergesi sunacağını açıkladı. Lefebvre "Bu, Türkiye konusunda güven verecek bir değişiklik" dedi.

Frederic Lefebvre, Türkiye'nin üyeliğini engellemek amacıyla sunmayı planladığı değişiklik önergesine ilişkin bilgi verirken Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin ölünceye kadar devlet başkanı olmayacağını belirterek önergesi ile referandum yapılmasının, daha sonra göreve gelecek tüm cumhurbaşkanları için "zorunluluk" oluşturmasını sağlamayı amaçladığını anlattı.

Fransız basını da, geçen hafta Bakanlar Kurulu'na sunulan anayasa reform taslağında ise referandumun, bundan böyle AB'ye katılacak ülkelerin üyeliklerinin onaylanması için zorunlu olmaktan çıkarıldığını, Cumhurbaşkanına, onayın Meclis'te gerçekleşmesi kararını verme yetkisi verildiğini bildirdi.

(ANKA)