kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Nisan 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

K.Irak'ta 111 hedef yerle bir

Yeni Haber
Genelkurmay Başkanlığı'nın, Irak'ın kuzeyindeki Zap, Avaşin-Basyan ve Hakurk bölgelerindeki terör örgütü PKK KONGRA-GEL'e ait hedeflere düzenlenen operasyonlara ilişkin dağıttığı görüntülerde, hedeflerin Türk Hava Kuvvetlerine mensup savaş uçakları ve karada konuşlu ateş destek unsurları tarafından tam isabetle vurulduğu görülüyor.

Genelkurmay Başkanlığı, 25-26 Nisanda Irak'ın kuzeyine düzenlenen operasyonlara ilişkin görüntü ve fotoğrafları, basın kuruluşlarına dağıttı.

* OPERASYONDAN SON FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ...

Genelkurmay'ın dağıttığı 20 fotoğrafta, Zap, Avaşin-Basyan ve Hakurk'ta kullanılamaz hale getirilen barınak ve mağaralar yer alıyor.

Fotoğraflara göre, Zap kampı kontrol noktasında yer alan 3 barınak savaş uçakları tarafından yok edildi. Yine Zap'taki Galı Hasanava'daki 3 barınak, Dergini kampındaki barınaklar, Hel barınma ve mağara alanı, güneydeki malzeme depo yerleri, kara güneyi barınakları, Hakurk'taki Lolan malzeme stok yeri, Resur kampındaki çok sayıdaki barınak, Avaşin-Basyan'daki Benista kampındaki barınaklar, Mezi kuzeyindeki mağaralar da tamamen kullanılamaz hale getirildi.

Savaş uçakları tarafından çekilen görüntülerde, terör örgütüne ait 73 barınak, 14 mağara, 8 uçaksavar mevzii, 7 haberleşme noktası ve 9 malzeme stok yerinin kullanılamayacak şekilde tahrip edilişine de yer verildi.

AA