kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Nisan 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Eğitim Sen: En iyi yanıtı alanlarda vereceğiz

Yeni Haber
Eğitim Sen Genel Başkanı Alaaddin Dinçer, İstanbul Valisi'nin "Şiddet kullanılacak" yönündeki açıklamalarına tepki gösterdi.

Dinçer yaptığı yazılı açıklamada, İstanbul Valisi ve hükümet yetkililerinin emeçlilere tehdit dolu mesajlar vererek, 1 Mayıs'a katılımı azaltmak için kışkırtıcı açıklamalar yaptığını savundu. Dinçer, "Özellikle İstanbul Valisi'nin "şiddet kullanılacak' şeklindeki açıklamalarına anlam vermek mümkün değildir. Bu tür açıklamalar bizleri, 1 Mayıs'ın daha kitlesel kutlanmasını sağlamak için daha kararlı hale getirmiştir. Emekçiler bu tür tehditlere karşı sessiz kalmayacak, İstanbul Valisi ve hükümet yetkililerine en iyi yanıt alanlarda verilecektir" dedi.

Eğitim Sen İstanbul Şubeleri ve Marmara Bölgesi'nde bulunan şubelerin 1 Mayıs'ı Taksim'de kutlayacağını belirten Dinçer, bunu yanı sıra on binlerce eğitim ve bilim emekçisinin Türkiye'nin her yerinde 1 Mayıs gösterilerine kitlesel olarak katılacağını, taleplerini ve iradesini yok sayanlara gerekli yanıtı vereceğini kaydetti.

ANKA