kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Nisan 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Bingöl ve Iğdır'da 2 asker şehit

Yeni Haber
Bingöl Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Genç ilçesinde teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada 1 askerin şehit olduğunu, 2 asker ile 3 korucunun yaralandığını bildirdi.

Balkanlıoğlu, çatışmada 2 teröristin etkisiz hale getirildiğini belirtti.Bingöl Valisi İrfan Balkanlıoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, Genç ilçesi Kavaklı köyü kırsalında güvenlik güçlerinin yaptığı arazi arama tarama faaliyetleri sırasında bir grup teröristle sıcak temas sağlandığını söyledi.

Güvenlik güçlerinin ''teslim ol'' çağrısına teröristlerin ateşle karşılık verdiğini ifade eden Vali Balkanlıoğlu, ''Çatışmada 2 terörist etkisiz hale getirildi, 1 uzman çavuş şehit oldu, 1 astsubay ve 1 uzman çavuş ile 3 köy korucusu yaralandı'' diye konuştu.

Bölgede teröristlere ait bir sığınakta bol miktarda yaşam malzemesi ele geçirildiğini de kaydeden Vali Balkanlıoğlu, ''Kaçan teröristlerin yakalanması için bölgede sıcak takip devam ediyor. Bölgemizden terörün kökünü kazıyacağız'' şeklinde konuştu.

Bu arada, şehit askerin Uzman Jandarma Çavuş Mustafa Uğureli olduğu, cenazenin helikopterle Elazığ Asker Hastanesi'ne götürüldüğü öğrenildi.

Yaralı 2 asker ile 3 korucunun da helikopterle Elazığ Asker Hastanesi'ne kaldırıldığı belirtildi.

IĞDIR'DA MAYINA BASAN ASKER ŞEHİT OLDU

Iğdır'da mayına basan bir asker şehit oldu.

5. Hudut Alay Komutanlığı'na bağlı birlikler, Türkiye-İran sınırında devriye görevini yerine getirirken, görev dönüşü bir asker mayına basarak şehit oldu.

Şehit asker için yarın 5. Hudut Alay Komutanlığı'nda tören düzenleneceği bildirildi.

AA