kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Nisan 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
8’i tutuklu 19 sanığın yargılandığı davada, tahliye talepleri reddedildi.

Hayal'e, Küçük'le ilişkisini sordular

Veli SARIBOĞA SABAH
Dink davasında mahkeme heyeti, Veli Küçük'ün, McDonald's eylemi sonrasında Yasin Hayal'i ziyaret edip etmediğinin sorulmasına karar verdi..
Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin 8'i tutuklu 19 sanığın yargılanmasına dün İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Mahkeme heyeti, Dink ailesinin avukatlarının talebi üzerine, Yasin Hayal'in McDonald's eylemi nedeniyle tutuklu kaldığı Trabzon E Tipi Cezaevi ile Bayrampaşa Cezaevi'nde kimlerle kaldığını, kimlerin ziyaret ettiği ve ziyaretçileri arasında Veli Küçük ile dönemin İstanbul Ülkü Ocakları Başkanı Avukat Levent Temiz'in olup olmadığının sorulmasına karar verdi. Bu amaçla Trabzon ve Bayrampaşa cezaevlerine yazı gönderilmesine karar verildi. Dink ailesinin avukatları, cinayet sonrası Veli Küçük'ün Hayal'i cezaevinde ziyaret ettiğini belirtti. Dink'in adını cinayetten sonra öğrendiğini söyleyen Hayal'e avukatlar "Veli Küçük ile cezaevinde görüştükten sonra mı öğrendin?" diye sordu. Bu soruya aşırı tepki gösteren Yasin Hayal, "Böyle bir şeyin olmadığını onlar da biliyor" dedi.

O.S.'YE ALKIŞ
Tutuksuz sanık İrfan Özkan cinayetten önce Trabzon'da bir toplantı yapıldığını, O.S.'nin "Dink'i ben öldürürüm" deyince alkışlandığını söyledi. Duruşmada, Trabzon Alperen Ocakları eski Başkanı İrfan Özkan'ın telefon kayıtlarının, özel hayatıyla ilgili ayrıntılar içerdiği gerekçesiyle imha edildiği de ortaya çıktı.