kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Nisan 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Terör örgütünde iç hesaplaşma

Yeni Haber
Terör örgütü PKK'nın elebaşılarından Murat Karayılan ve Suriyeli Fehman Hüseyin arasındaki liderlik kavgasının sürdüğü bildirildi. Fehman Hüseyin'in adamları, terör örgütünün İran sorumlularından bir kişinin de aralarında bulunduğu dört kişiyi pusu kurarak öldürdü.

Suriyeli terörist Fehman Hüseyin'in talimatı doğrultusunda harekete geçen ''Geli'' kod adlı Cahit Işık'ın elebaşılığını yaptığı bir grup PKK'lı, 21 Nisan 2008 tarihinde, İran'ın Salmas alanındaki Aşnak köyünde pusu kurarak, örgütün İran'daki sözde sorumlularından ''Roj-Zagros'' kod adlı Şahbettin Kereman (35) ve üç adamı uzun namlulu silahlar taranarak öldürüldü.

Terörist Murat Karayılan, örgütün İran'daki faaliyetlerini kontrol altına almak amacıyla, geçen ay ''Roj-Zagros'' kod adlı Şahbettin Kereman'ı bölgedeki kadroların başına getirmişti. Ancak bundan rahatsız olan ''Dr. Bahoz'' kod adlı Fehman Hüseyin'in, Salmas bölgesindeki adamları aracılığıyla Şahbettin Kereman hakkında ''ajan-işbirlikçi'' olduğu yönünde propaganda yaptırıp, cinayet için ortam oluşturmaya çalıştığı kaydedildi.

Bu arada, ''Roj Zagros'' kod adlı teröristin ölümünün örgütte duyulması üzerine karşılıklı ajan suçlamaları telsiz anonslarına yansıdı. ''Suriyeli bu defa da gecikmedi'', ''Roj Zagros'u Geli öldürdü'', ''Eğer Roj Zagros ajansa, Geli en büyük ajan'' şeklindeki anoslara Fehman Hüseyin'in adamları ''Roj Zagros ajandı, cezasını buldu'' diye karşılık verildiği kaydedildi.

Terör örgütü PKK'da, ''Suriyeli-Türkiyeli'', ''Bingöllü-Urfalı'', ''dağ-şehir'', ''kadın-erkek'' kadroları arasındaki hizipleşmenin yanı sıra örgüt yönetimi ve özellikle uyuşturucu ticaretinden sağlanan rantın paylaşımı konusunda terörist Murat Karayılan ile örgütün sözde ''silahlı kanat sorumlusu'' Suriyeli ''Dr.Bahoz'' kod adlı Fehman Hüseyin arasındaki kavganın giderek derinleştiği ifade ediliyor.

Şahbettin Kereman'ın ölümünün İran'daki örgüt kadrolarında ''şok etkisi yarattığı'' ve örgütteki çok sayıda teröristin de ''infaz'' edilme korkusu yaşadığı belirtildi.

AA