kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Nisan 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

İhale Kiler Grubu'nun

Yeni Haber
Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) A.Ş'nin, Mecidiyökey'deki eski likör fabrikası ve müştemilatının satışı ihalesinde en yüksek teklifi, 295 milyon 700 bin YTL ile açık artırmanın tek katılımcısı olan Kiler Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı verdi.

Emlak Konut GYO'nun Ataşehir'deki merkezinde yapılan açık artırmanın tek katılımcısı olan Kiler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nahit Kiler, araziye alışveriş merkezi ve rezidans yapacaklarını söyledi.

Kiler, Şişli Dikilitaş Mahallesi'nde yer alan 58 pafta, 1199 ada, 230 parsel sayılı gayrimenkulle (eski likör fabrikası ve müştemilatı) ilgili olarak, bölgeyi çok iyi bildikleri için projeye katıldıklarını, tek katılımcı olmalarının nedenini ise anlamadıklarını söyledi.

Nahit Kiler, ihaleden sonra, katılımcıların fazla olacağını düşündüğünü, kendileri için sürpriz olduğunu söyledi. Kiler, "Likör fabrikası yerinde kalacak. Restore edilebilir. Anıtlar Yüksek Kurulunun kararıyla hareket edeceğiz. Arsa üzerindeki projemize bu yıl içerisinde başlamak istiyoruz" diye konuştu.

Kiler, arazi için 350 milyon dolarlık bir yatırım planladıklarını kaydetti. Arazinin muhammen bedeli de 295,7 milyon YTL olarak belirlenmişti.

(AA)