kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Nisan 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

ATV-Sabah Medya Grubu'nu güvenli bir gelecek bekliyor

Yeni Haber
ATV-Sabah İktisadi ve Ticari Bütünlüğü'nün ihale bedelinin ödenmesi ve tüm hak ve varlıklarının Turkuvaz A.Ş. bünyesine geçmesi çerçevesinde medyada yer alan bazı haber ve yorumlar ile yine medyadan gelen ayrıntılı bilgi talepleri dikkate alınarak, bazı hususlara açıklık getirmek üzere aşağıdaki açıklamanın yapılması gereği duyulmuştur:

"Turkuvaz Radyo Televizyon Gazetecilik ve Yayıncılık A.Ş olarak, 22 Nisan 2008 Salı günü itibariyle, 1,1 milyar dolarlık ihale bedelinin tamamını peşin olarak ödeyerek satış işlemini tamamlamış bulunuyoruz.
Vakıfbank ve Halkbank'tan proje kredisi olarak sağlanan 750 milyon dolarlık finansmanın dışında kalan 500 milyon dolarlık bölüm için medyada farklı haber ve yorumların yer aldığı, dolayısıyla konuya daha fazla açıklık getirilmesi gerektiği gözlenmektedir. Ödeme konusundaki durum, ayrıntılarıyla şöyledir:
İhale tutarı olan 1,1 milyar doların 750 milyon doları, iki bankadan alınan krediyle karşılanmıştır. Turkuvaz Radyo Televizyon Gazetecilik ve Yayıncılık A.Ş.'ye yüzde 25 oranında hissedar olan Katarlı ortağımız ise, bu ortaklığa karşılık, Turkuvaz A.Ş.'ye özkaynak olarak 125 milyon dolar, Çalık Holding ise özkaynaklarından karşılamak suretiyle Turkuvaz A.Ş.'ye 375 milyon dolarlık kaynak aktarmaktadır. Böylece, her iki ortağın sağladığı sermayeyle Turkuvaz A.Ş., 500 milyon dolarlık bir özkaynağa sahip olmuştur.
Bir kez daha önemle vurgulamak isteriz ki, bu sermaye yapısının bir sonucu olarak, Turkuvaz Medya Grubu, Türkiye'de ödenmiş sermayesi en yüksek Medya Grubu durumundadır.
Özetlemek gerekirse, ihale bedeli 1,1 milyar dolar. Ortaklar tarafından nakit karşılanan Turkuvaz A.Ş.'nin işletme sermayesi ise 150 milyon dolar. Dolayısıyla, toplam yatırım tutarı 1 milyar 250 milyon dolar.
Bu tutarın 750 milyon doları Vakıfbank ve Halkbank'tan, geri kalan 500 milyon dolarlık kısmının 375 milyon doları Çalık Holding, 125 milyon doları da Katarlı ortağımız tarafından konulmuştur.
Öte yandan, Katarlı ortağımız hakkında oluşan ilgi ve merakı da gidermek ihtiyacı açığa çıkmaktadır. Turkuvaz A.Ş.'nin yüzde 25 oranında ortağı olan şirket Katar Yatırım İdaresi'nin (Qatar Investment Authority-QIA) bir iştiraki olan Al Wasaeel International Media Company adlı medya kuruluşudur. Al Wasaeel International Media Company, Katar Yatırım İdaresi'nin münhasıran medya alanında faaliyet göstermek üzere kurmuş olduğu bir şirkettir.
Bu ortaklığın her iki tarafa, Türkiye ekonomisine ve ülkemiz medya sektörüne katkı sağlayacağına inancımız tamdır.
Ortaklık yapısına ilişkin olarak RTÜK ve diğer ilgili kurum ve kuruluşlara kanuni süre içerisinde gerekli bildirimde bulunulacaktır.
ATV-Sabah Medya Grubu yayın ve kuruluşları, Turkuvaz A.Ş. yönetiminde, geleceğe daha büyük bir güvenle bakacak; başta çalışanları ve milyonlarca okur, izleyici ve dinleyicisi olmak üzere tüm sosyal paydaşlarına daha fazla değer yaratacak, daha fazla beğenilen ve takdir edilen markalar olarak yollarına güvenle devam edecektir.
Basın ve kamuoyunun bilgisine saygıyla sunar, bu gelişmenin ülkemize, medya dünyamıza ve tüm çalışanlarımıza hayırlı olması yönündeki dileğimizi tekrarlarız."

Turkuvaz Radyo Televizyon Gazetecilik ve Yayıncılık A.Ş.