kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Nisan 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
TEMSA'DAN İNTERNETE GİREN OTOBÜS... Gece görüş özelliğine sahip dünyadaki ilk otobüsün üretim ve satışına başlayan Temsa, fuarda kablosuz internet erişimi sağlayan otobüslerini sergiliyor.

İç pazar 1 milyar Euro'ya ulaşınca otobüsler teknolojiyle donandı

ÖZHAN TEZEL
Türk üreticiler İstanbul'da açılan Busworld Fuarı'nda yeni model ve teknolojileriyle gövde gösterisi yaptı. Artan iç talep yanında yükselen ihracat nedeniyle ilgi çeken fuara 13 ülkeden 145 firma katıldı..
İLİŞKİLİ HABERLER
İç pazar 1 milyar Euro'ya ulaşınca otobüsler teknolojiyle donandı
Avrupa'nın en büyük dünyanın ise 7'nci büyük otobüs üreticisi olan Türkiye, Busworld Otobüs Fuarı'na ev sahipliği yapıyor. 1 milyar Euro'luk iç pazar büyüklüğü, üretimde yüzde 118'e çıkan kapasite kullanımı, yarattığı otobüs markaları ve otobüste yurtdışı yatırımlarıyla dikkat çeken Türkiyeli üreticiler, yeni model ve teknolojiler ile bu fuarda gövde gösterisi yaptı. Yerli karayolu taşımacılığının büyüklüğü ve giderek artan ihracat adetleri ile gelişen Türkiye otobüs sektörü, fark yaratan yeni teknolojiyle yapılan yatırımlarla kaliteyi ön plana çıkarmaya çalıştığının altını Busworld'de çizdi. HKF Fuarcılık A.Ş, Busworld Kortjik yönetimi, Uluslararası Karayolu Taşımacılığı Birliği (IRU) işbirliği ve Türkiye Otobüsçüler Federasyonu TOFED'in desteği ile organize edilen Busworld Otobüs Fuarı'nda Türkiye sektörde dünyadaki en önemli oyunculardan biri olduğunu gururla vurguladı. 1 milyar Euro'yu bulan pazar büyüklüğünün yanı sıra Avrupa'nın en büyük dünyanın ise 7. büyük üreticisi olan Türkiye'nin sektörel gelişimine katkı sağlayan yerli ve yabancı markaların gövde gösterisine sahne olan fuarda özellikle yeni teknolojiler göz doldurdu.

GECE GÖRÜŞLÜ OTOBÜS
Gece görüşlü otobüsü üreten, 2009 yılında ise hibrid otobüsü AB pazarı için devreye sokmaya çalışan Türk üreticiler, fuarda ilk yerli üretim doğalgazla çalışan midibüs ve yolculuk esnasında kablosuz internet imkânı sunan otobüs ile teknoloji devriminin devam ettiği sinyalini verdi. CNR İstanbul Fuar Merkezi'nde 26 Nisan'a kadar gezilebilecek fuara 13 ülkeden 145 firma katılıyor. Fuarı 12 bin katılımcının izleyeceği tahmin ediliyor. Konsept hibrid otobüsünü geçtiğimiz yıl lanse eden Otokar dünyada bir ilk olacak ve AB pazarlarında çok talep görecek bu otobüsün 2009 yılında hazır olacağını Busworld'de açıkladı. Ayrıca seri üretimine başladığı 9 metrelik Doruk 190S'i de fuarda sergileyen Otokar, 35 kişilik bu otobüs ile büyük otobüslerin maliyetli küçük otobüslerin yetersiz kaldığı yolculukları hedefliyor. Polonyalı ve Ukraynalı üreticiler de fuarda ürünlerini sergiledi.