kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Nisan 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Christian Streiff

'Peugeot Citroen'in üretimi için Türkiye de adaylarımızdan biri'

PSA'nın CEO'su Christian Streiff, yaptığı açıklamada Türkiye'nin de aralarında bulunduğu 4 ülkeden birinde 300 milyon Euro'luk yatırım planladıklarını belirtti..
Peugeot Citroen'in CEO'su Christian Streiff, Türkiye'nin de aralarında bulunduğu 4 ülkeden birinde toplam 300 milyon Euro yatırımla bir üretim tesisi kurmayı amaçladıklarını açıkladı. PSA Peugeot Citroen grubu CEO'su Streiff, 3 Ekim 2007'de Bursa'da düzenlenen Minicargo'nun töreninde yaptığı konuşmada "Bugün, grubumuzun gelecekte Türkiye'deki stratejik konumuyla ilgili bir başlangıç niteliği taşıyor" ifadesini kullanmıştı. Bu ifadeler Türkiye'de olası bir otomobil üretim için de sinyal niteliği taşımıştı. Dün Paris'te yaptığı açıklamasında CEO Streiff, düşük karbondioksit emisyonlu araçlar üretecek tesislerden biri için düşünülen ülkeler arasında, Polonya, Romanya, Ukrayna ve Türkiye bulunduğunu belirtti. Streiff son kararın yıl sonuna kadar alınacağını bildirdi. Yeni motor üretimi ile ilgili bir tesisin ise Fransa'da olacağını bildirdi.

MAGNA DA ÜRETİME GELİYOR
Sanayi Bakanı Zafer Çağlayan, geçen yıl Türkiye'de 800 milyon ile 1.2 milyar Euro tutarında yatırım yapmayı planlayan 3 firmanın kendisiyle temas halinde olduğunu açıklamış bunlardan birinin de 4x4 üreticisi Manga olduğu ortaya çıkmıştı. Avrupa'nın otomobil devi Peugeot-Citroen grubu 2010 yılında dünya genelinde 100 bin araç satarak dünyadaki satış rakamlarını üçe katlamayı hedefliyor. Türkiye'deki faaliyetlerini halen distribütörlük bazında yürüten Peugeot Otomotiv AŞ, Türkiye'deki üretim stratejisini fason firmalar üzerine kurmuş durumda. 1995'te binek araçların Türkiye'de dağıtım ve pazarlamasını gerçekleştirmek üzere kurulan Peugeot Otomotiv A.Ş. 2000'de Bursa Karsan Fabrikası'nda üretilen hafif ticari araçların ülke çapında dağıtım ve pazarlamasını üstlenen Karsan Pazarlama ile birleşmesinin sonucunda Peugeot Otomotiv Pazarlama A.Ş'ye (POPAŞ) dönüştü. Bu işbirliği 2002 yılında yeniden yapılandırıldı ve Kıraça AŞ firmada sahip olduğu yüzde 40 hissesini Peugeot'ya devretti. PSA (Peugeot- Citroen Grubu) Grubu'na bağlı olan Peugeot'nun şu anda ülkemizde direkt kendi yaptığı araç üretimi bulunmuyor.
Haberin fotoğrafları