kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Nisan 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Hulusi Taşkıran

Kârlı şirketler güçlenecek

Sigorta sektöründe kârlı olan şirketlerin güç kazanacağını belirten Genel Sigorta Genel Müdürü Hulusi Taşkıran, önümüzdeki dönemde rekabetin daha akılcı olacağını söyledi..
Genel Sigorta Genel Müdürü Hulusi Taşkıran, 2007 yılında sektör üretiminin yaklaşık yüzde 15 oranında arttığını, Genel Sigorta'nın ise yüzde 20'nin üzerinde büyüdüğünü belirtti. Genel Sigorta'nın A+ olan finansal güçlülük notunun AA'ya yükselmesinin önemine işaret eden Taşkıran, şirketin 350 milyon YTL'lik ödenmiş sermayesiyle sektörün lideri olduğunu dile getirdi. Taşkıran, önümüzdeki süreçte sektörde kârlı olan şirketlerin güç kazanacağına dikkat çekerek, rekabetin daha akılcı bir yöne gideceğini ifade etti. Türk pazarına büyük yabancı şirketlerin geldiğini ve önemli yatırımlar yaptıklarını hatırlatan Taşkıran, şirketlerin sermaye yapılarını güçlendirmesi gerektiğini belirtti. Son dönemde bankaların sigorta sektöründeki etkinliğinin arttığına işaret eden Taşkıran acentelerin daha verimli çalışması gerektiğini söyledi.

TEKNİK KÂR
Genel Sigorta'nın bilançosu konusunda da bilgi veren Taşkıran, şirketin 2007 yılında 321 milyon YTL prim üreterek 25 milyon YTL teknik kâr elde ettiğini söyledi. Toplam prim üretiminde 10. sırada bulunan Genel Sigorta'nın en çok teknik kâr üreten şirketlerden biri olduğuna dikkat çeken Taşkıran, "Şirketimiz teknik kar/prim oranında da yüzde 7.8 oranıyla sektörün ilk 3 şirketi arasında yer almaktadır" dedi. Genel Sigorta'nın 350 milyon YTL'lik ödenmiş sermayesiyle sektör lideri olduğunu hatırlatan Hulusi Taşkıran şunları söyledi: "Şirketimiz 456 milyon YTL'lik özkaynağıyla pazarda 3. sırada bulunuyor. 2007'de yaklaşık 49 milyon YTL net kar eden Genel Sigorta, net kar/prim oranı bakımından yüzde 15.2 ile sektör lideri konumunda. Birleşik rasyo sıralamasında yüzde 89.2'yle sektörün en iyi rasyoya sahip şirketler arasında ilk 3'teki yerimizi koruyoruz."