kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Nisan 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

İMKB tarihinin en büyük halka arzı Telekom dünyada ilk 5'e girecek

RAHİM AK
Telekom'un yüzde 15'inin halka arzında piyasa değerinin 17-23 milyar $ aralığında belirlendiği öğrenildi. Bu, Türkiye'nin en büyük halka arzı olacak..
İLİŞKİLİ HABERLER
İMKB tarihinin en büyük halka arzı Telekom dünyada ilk 5'e girecek
Global kriz, iç siyasi istikrarsızlık ve ekonomide durgunluk sinyalleri arasında, Türkiye'nin en büyük şirketlerinden bir tanesi borsaya gelmek için hazırlık yapıyor. Özelleştirme İdaresi'nin Türk Telekom'daki kamu payının satışı için düğmeye basarken, bu satış İMKB tarihinin en büyük halka arzı olacak. Yaklaşık 17 milyar dolarlık alt limit piyasa değeri üzerinden yapılması beklenen halka arz sadece İMKB tarihinin en büyük değil, bu yıl dünyada bugüne kadar yapılmış en büyük ilk üç hisse satışından (birincil) biri olacak. Özelleştirme İdaresi Başkanılığı ve Türk Telekom yetkililerinin analistlerde Cuma günü yaptığı ve 8 saat süren toplantıda, şirket resmen görücüye çıktı. Bu hafta yurtdışında başlayacak road show süreci sonunda resmen netleşecek piyasa değeri aralığına rağmen, cuma günkü toplantıda gayrıresmi 17-23 milyar dolar piyasa değeri aralığının analistler tarafından telaffuz edildiği öğrenildi.

TARİHİN EN BÜYÜK HALKA ARZI
Türk Telekom alt limit piyasa değeri üzerinden halka arz edilse bile, şu anda borsanın en değerli ikinci şirketi olacak. Halen 17.7 milyar dolarlık piyasa değeri ile Turkcell borsanın en değerli şirketi konumunda bulunuyor. İronik bir rastlantıyla, Türk Telekom halen sektörde Turkcell ile mahkemelere kadar giren kıyasıya rekabet içerisinde bulunurken, İMKB Ligi'nin birinciliği için de yine Turkcell ile çekişecek. Bu fiyatla halka arz yapılırsa ÖİB, yüzde 17.25'lik payın halka arzı ile 2.55 ile 3.45 milyar dolar toplayacak. Bu ise Türkiye'de şimdiye kadar yapılan en büyük halka arz olacak. Daha önce Halkbank halka arzdan 1 milyar 846 milyon, Turkcell ise 1 milyar 780 milyon dolar gelir elde etmişti.
Haberin fotoğrafları