kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Nisan 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Kaya Demirer

6 ayda 1 milyon Euro ciro yaptı, Michelin yıldızlı restoran kaptı

SİNAN ÖZEDİNCİK
SİNAN ÖZEDİNCİK
Topaz Restaurant'ın sahibi Kaya Demirer, Atina'nın Michelin yıldızlı şefi Eleftherios'un ünlü restoranı Varoulko'nun ikinci şubesini Reina'da açacak..
Yıllar önce Ankara'dan Bodrum Gümüşlük'e giderek başladığı restorancılık macerasını, beş yıl önce G by Karaf ile İstanbul'a taşıyan, kısa sürede Niş ve Topaz adlı iki marka restoran yaratan Kaya Demirer, iddiasını yeni atılımıyla sürdürüyor. Altı ay önce Gümüşsuyu'nda açtığı Topaz Restaurant ile 1 milyon Euro ciro yapan Demirer, şimdi de Atina'nın en ünlü Michelin yıldızlı restoranını İstanbul'a getiriyor. Deniz mahsulleri konusunda "sihirbaz" olarak kabul edilen Eleftherios Lazarou'nun Atina'nın en lüks semtindeki restoranı Varoulko, mayıs ayının ikinci haftasında Reina'da açılıyor. Atina'da Acropolis manzarasına karşı konumlanan, en ünlü yemeği "Balık parçalı mürekkep balığı çorbası" olan restoran, Amerika'da, Avrupa'da ve Japonya'da defalarca gazetelere konu oldu.

LOUVARIS İLE İŞBİRLİĞİ
Demirer, bu yatırımı, Yunanistan'ın ünlü işadamlarından Alexandros Louvaris ile yapıyor. Louvaris, aynı zamanda Olimpiakos takımının 25 yıllık başkan yardımcısının oğlu ve Atina Tike Restaurant'larının da sahibi. 2003 yılında ilk Tike'yi açtığından bu güne ortalama 11 milyon Euro ciro elde etmeyi başaran Louvaris, İstanbul'daki Varoulko'dan çok daha iyisini bekliyor. "Tike'nin geçen yılki cirosu 2 milyon 300 bin Euro'ydu. Burada Tike'de yaptığımız cironun üç katını yapmalıyız" diyor. İstanbul aşığı olan Yunanlı işadamının dedesi İzmirli, babaannesi ise İstanbullu. Türk ve Yunan kültürleri arasındaki diyaloğa büyük önem veriyor.