kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Nisan 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Murat Yıldırım Ümit Çelik

'İngilizlere 55 bin çizme sattık, sıra Arabistan'da'

FATİH ATALAY
Gezer'in Genel Müdürü Çelik, 2007'de 55 bin İngiliz işçisine çizme giydirdiklerini, her yıl S. Arabistan'da yüzde 100 büyüdüklerini belirtti ..
Terlik, ayakkabı ve sandaletin yanı sıra çizme de üreten Gezer'in Genel Müdürü Ümit Çelik, 2007 yılında İngiltere'ye 55 bin 600 adet çizme ihraç ettiklerini, bu seneki hedeflerinin ise 75 bin çizme olduğunu ifade etti. Çelik, bu çizmeleri İngiliz belediye işçilerinin yanı sıra peyzaj işleriyle uğraşan ve inşaatta çalışan işçilerin kullandıklarını, İngiltere dışında başta Rusya, Suudi Arabistan ve Almanya olmak üzere 54 farklı ülkeye ürünlerini ihraç ettiklerini belirtti.

'ARAPLAR İŞLEMELİ SEVİYOR'
Suudi Arabistan pazarında her sene satışlarını yüzde 100 oranında artırdıklarının altını çizen Çelik, "Arabistan'da yaptığımız araştırmalar sonucunda pazarın büyüklüğünü keşfetmiş durumdayız. Araplar yılda 12 civarında terlik alıyor. Özellikle işlemeli ve 'hareketli' terliklere rağbet gösteriyorlar. Rakiplerimiz üretimlerini Çin'e kaydırıyor. Bizim böyle bir düşüncemiz yok. Üretimini Çin'e kaydırmak çok kolay, anında 50 tane üretici buluruz. Sadece montajlamamızı Suudi Arabistan'da yapmayı planlıyoruz. Kesinlikle teknolojimizi oraya götürmeyi düşünmüyoruz" dedi. Diğer yandan Gezer Genel Müdür Yardımcısı Murat Yıldırım ise, "Rakiplerimize bakınca üretimimizi Türkiye'de gerçekleştirmek konusunda fazla mı milliyetçi davranıyoruz bilmiyorum. Bugün Doğu Anadolu'da üretim tesisi için yer bakıyoruz" dedi. Türkiye'de herhangi bir şirketi rakipleri olarak görmediklerini belirten Çelik, rakiplerinin sadece Çinli şirketler olduğunu kaydetti. İstanbul, Ankara ve İzmir'den sonra en çok satış yaptıkları illerin Konya, Gaziantep ve Antalya olduğuna değinen Çelik, "Terlik satışlarının yüzde 75'i yaz sezonunda gerçekleşir" dedi.