kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Nisan 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Erdoğan, MÜSİAD’ın 17. Genel Kurul’nda Başkan Ömer Bolat’la bir süre sohbet etti.

Pirinç spekülatörüne kanmayın gerekirse ihbarda bulunun!

Başbakan Erdoğan, pirinçle ilgili son günlerde ortaya çıkan iddialara ilişkin, ''Benim ülkemde biz milletçe gerektiğinde şunu da yaparız, gerekirse pirinç yemem, bulgur da yerim. Ama bizim pirincimiz var'' dedi..
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) 17. Olağan Genel Kurulunda konuşan Başbakan Tayyip Erdoğan, pirinç konusunda son günlerde yaşananlara da değinerek, "Şimdi de pirinç spekülatörleri çıktı. Ayıptır. Bunlarda ar diye bir şey yok. Depolarda mepolarda bunları saklamak suretiyle kalkıp vatandaşa daha pahalı pirinç nasıl satarım? Anlayışındalar" dedi. Mudurnu'da iken bakkala ve markete giderek pirinç var mı diye baktığını da anlatan Erdoğan sözlerine şöyle devam etti: "Baktım maşallah pirinç de var, bulgur da var, makarna da var. Dert başka... Dert, biz bu iktidarı nasıl yıpratırız. Tamam bir kuraklık var bu yıl ülkemizde. Biz geçen yıla kadar ihraç ediyorduk. Ama şimdi de ithal ediyoruz. Yine pirinç ithal etmek suretiyle vatandaşımızın damak tadını da evvel Allah kaçırmayız. Ama bu tür spekülatörlere de aldanmayın, bu cambazlara aldanmayın. Gerekirse ihbarda bulunun. Bunun tedbirlerini de almış durumdayız. Milletimize karşı bu tür oyunlara girenlere, milletçe hep beraber her türlü hesabını sormak durumundayız. İnşallah buna fırsat vermeyeceğiz."

KATAR'DA 7 BİN TÜRK VAR
Katar'da Türk iş adamları ile bir araya geldiğini anımsatan Erdoğan, Türk müteahhitlerinin Katar'da son 5 yılda gerçekleştirdikleri proje miktarının 5 milyar dolara ulaştığını bildirdi. Erdoğan, ''Çıkıyor Meclis'te diyor ki (Katar'da bu kadar ne işleri var). Oturursun burada, o zaman, 5 yıl önce hangi noktadaysan o noktada kalırsın. Bunların böyle bir derdi yok. İnanın bunların vatan sevgisi diye, millet sevgisi diye bir dertleri yok'' dedi. Erdoğan, Katar'da, 7 bin Türk vatandaşının çalıştığını belirterek, sözlerine şöyle devam etti: ''Bunları nasıl görmezden gelirsiniz. Bugün eğer dünyada Türk müteahhitleri, ABD ve Çin'den sonra 3. sıraya oturmuşsa, bu durup dururken olmadı. Uzun zaman ne Katar'da, ne Dubai'de, ne Kuveyt'te olmuşuz, küçümseyerek bakmışız. İngiliz, ABD, Alman olmuş, ticaret yapmaya ve sermaye çekmeye gitmiş ve çekmişler."
Haberin fotoğrafları