kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Nisan 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Haber Turu

2007'de 15 milyon Euro net kâr ettik
PEGASUS Havayolları Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı, şirket olarak 2007'de 15 milyon avro kar ettiklerini bildirdi. Bilkent Üniversitesi, Endüstri Mühendisliği Operational Research Kulübü'nün düzenlediği 3. Genç Akademi toplantına katılan Pegasus Havayolları Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı, liderlik konulu bir konferans verdi. Konuşmasında Pegasus'la ilgili bilgeler de veren Sabancı, bedava uçuşlarla taşıdıkları yolcu sayısını artırdıklarını söyledi. Sabancı, sektördeki hareketlilikle hafta sonları günlük cirolarının 1 milyon YTL arttığını belirtti.

5 nişasta bazlı şeker fabrikası kapanacak
NİŞASTA ve Glikoz Üreticileri Derneği Başkanı Rint Akyüz, nişasta bazlı şeker üreten 5 fabrikanın üretimini durdurmanın eşiğinde olduğunu kaydetti. Akyüz, % 50 kota artışı konusunda halen somut bir adım atılmaması ve ülke ihtiyacının da herkes tarafından net olarak bilinmesine karşın glikoz ithalat vergilerinin düşürülmesinin, "akıl almaz bir tutum" olduğunu ifade etti. Akyüz "Yetkililer de gayet iyi biliyor ki % 50 kota artışının yapılmaması durumunda, sektörümüzün ayakta kalması mümkün değil" dedi.

Birkaç gün pirinç yemekle kriz bitmez
PANKOBİRLİK Yönetim Kurulu Başkanı Recep Konuk, Türkiye'de gıda maddelerindeki fiyat artışının, sadece dünyadaki gelişmelerle ve bunların gerekçeleriyle izah edilebilecek ve çözümü küresel çözüme bağlı bir mesele olmadığını belirterek, "Bu mesele, birkaç gün pirinç almamakla çözülebilecek kadar basit bir mesele de değildir'' dedi. Konuk, panik havasını doğuran durumun, son 3 haftada gerçekleşen ortalama yüzde 20'lik, bazı ürünlerde yüzde 100'leri aşan artışlar olduğunu kaydetti.