kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Nisan 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Halkbank'ta ikinci halka arz geliyor

* KÖPRÜLER: Köprü ve otoyol özelleştirmelerinde planlamayı etkileyecek yasa TBMM'de. Yasa çıktıktan sonra alternatif strateji belgesi Hükümet'e sunulacak. Bunlardan bir tanesi tek paket veya farklı paket, 'imtiyaz süresinin 20 yıl mı 25 yıl mı ne kadar yıl olacağı' konusu da Hükümet'in kararına bırakılacak.

* ŞEKER FABRİ- KASI: Rekabet Kurulu görüşü alınacak. Burada şeker pancarı üretimi kotasını sabit tutmak kaydıyla özelleştirme stratejisi düşünüyoruz. Şeker fabrikaları bu yılın en önemli projesi. Fabrikaları coğrafi bölgelere göre üçer, dörderli gruplar halinde özelleştireceğiz.

* TELEKOM: Olumsuzluklar var. Ama Türkiye potansiyeli ve fırsatları olan bir ülke. Türkiye'nin bu kadar cazip olduğu ortada iken bir takım yaşamakta olduğumuz problemlerin bir miktar maliyeti olsa dahi fırsatları ortadan kaldırmayacak ölçüde olmadığını gözlemliyoruz. Şu an itibariyle takvimde değişiklik söz konusu değil. Süreç SPK onayıyla belirlenecek. Ön talep konusunda başvurumuz var. O da SPK kararına bağlı. Halk arzda benzeri oranlar söz konusu.

* HALKBANK: Halkbank'ta Hükümet tarafından belirlenmiş bir strateji yok. Zaman içinde adım atılacak. Ya kalan hisselerin tamamının blok satışı ya da bir bölümünün ikinci kez halka arzı şeklinde olabilir. Şahsi görüşüme göre ikinci halka arza daha ağırlıklı ihtimal. Ziraat Bankası ile ilgili henüz bir gelişme yok.