kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Nisan 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

İngilizler ülkelerindeki yabancılardan şikâyetçi

Yeni Haber
İngiltere'de halkın yarısından çoğu, ülkede yaşayan yabancıların sayısının gereğinden fazla olduğunu düşünüyor...
BBC tarafından 1000 kişi arasında yapılan anketin sonuçlarına göre, halkın yüzde 60'ı, ülkelerinde gereğinden fazla yabancı yaşadığına inanıyor. Halkın yüzde 50'si, yabancıların İngiltere'yi terk etmeye özendirilmesi gerektiğini belirtiyor.

"Diğer ırklara karşı önyargılı olduğunu" belirtenlerin oranı 2005 yılına göre 4 puan azalarak yüzde 20'ye düşse de halkın yüzde 60'ı "göç politikaları yüzünden İngiltere'nin bazı yerlerinde kendini yabancı bir ülkede hissettiğini" ifade ediyor. Bu arada MORI kuruluşu tarafından yapılan başka bir anket de ırklar arasındaki ilişkilerde tansiyonun yükseldiğini düşünenlerin oranının yüzde 75 olduğunu gösterdi. Anket sonuçlarını değerlendiren Eşitlik ve İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Trevor Phillips, durumu ''alarm verici'' olarak niteledi. Phillips, "Irklar arasındaki ayrılıkların bir kıvılcımla alevlenmesinden korkarım. Eğer halkta da aynı korku bu kadar yükselmişse korkacak daha çok şeyimiz var demektir" dedi.

İngiltere'de 7 yıl önce kuzeydeki bazı kentlerde beyaz ile Asyalı gençler arasında çıkan sokak çatışmaları günlerce sürmüştü.