kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Nisan 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Tuğcu'dan "367" iddialarına yanıt

AA
Yeni Haber
Eski Anayasa Mahkemesi Başkanı Tülay Tuğcu, başkanlık yaptığı dönemde, ''Cumhurbaşkanlığı seçiminde toplantı nisabıyla ilgili karar öncesinde ne bir komutan ne bir asker ya da sivil kişiden ima dahi gelmediğini'' belirtti.

Tuğcu, yazılı bir açıklama yaparak, bir süredir çeşitli gazetelerde, ''Anayasa Mahkemesi'nin Cumhurbaşkanlığı seçiminde toplantı nisabının 367 olması gerektiği yolundaki karardan önce, dönemin Deniz Kuvvetleri Komutanı ile telekonferans yoluyla konuşulduğu ve istedikleri gibi karar verilmezse darbe yapılacağı biçiminde, mahkemenin tehdit edildiğine'' ilişkin iddiaların yer aldığını ifade etti.

Tuğcu, açıklamasında şunları kaydetti: ''Dönemin mahkeme başkanı olarak böyle bir olayın kesinlikle muhatabı olmadığım gibi ne bir komutan ne bir asker ya da sivil kişiden bu yönde değil tehdit, ima dahi gelmemiştir. Anayasa Mahkemesi üyeleri, önlerine gelen davaları her zaman ve her koşulda hukuka ve vicdani kanaatlere göre, her türlü etkiden uzak olarak karara bağlarlar. Bundan kuşku duyulmamalıdır.''