kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Nisan 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Beni ne hakla vaftiz ettiniz?

Yeni Haber
Romanya'nın Timişoara ilinde yaşayan 26 yaşındaki genç, 6 aylıkken kendisini vaftiz eden Ortodoks kilisesine tazminat davası açtı. ..
6 aylıkken din seçme konusunda karar verme durumunun olmadığını belirten Razvan S. adındaki genç, "İncil'i beş defa okudum ama bana Tevrat daha mantıklı geldi" diyerek Ortodoks kilisesine tazminat davası açtı. Razvan S. ayrıca, "Birçok defa ısrarla başvurmama rağmen beni kilisenin vaftiz defterinden silmediler" açıklamasını yaptı.

Ortodoks kilisesinin okuttuğu İncil'de Hz. İsa'nın yaratıcı yerine konduğunu bunun mantığına uymadığını anlatan Razvan S.'ye göre, kiliselerin vaftizlerini 14 yaşından sonra çocuğun kendi dinini seçme yaşına geldiğinde yapmaları gerektiğini söyledi.
Açılan davanın şaşkınlığı içerisnde olduğunu belirten, Timişoara ilinide içine alan Banat Bölgesi Mitropolu Nicolae Corneanu, "Şimdiye kadar kiliseye karşı böyle bir dava açılmamıştı" diye konuştu.

Kiliseye dava açan gencin ruh sağlığının bozuk olduğu için böyle bir işe kalkıştığını ifade eden Banat Kilisesi papazlarından İonel Popescu, "Kilise calışanları olarak kendisine karşı herhangi bir küskünlüğümüz yok; genci istediği üzerine kilise defterinden sileceğiz" dedi.